Αρχική Eπικαιρότητα Όταν η Φώφη Γεννηματά μιλούσε για τον καρκίνο και τα παιδιά της:...

Όταν η Φώφη Γεννηματά μιλούσε για τον καρκίνο και τα παιδιά της: «Είναι εξαιρετικά δύσκολο να σκέφτεσαι ότι μπορεί να μεγαλώσουν χωρίς εσένα»

Η Φώφη Γεννηματά έδωσε μια άνιση μάχη με τον καρκίνο και δυστυχώς δεν τα κατάφερε, αφήνοντας την τελευταία της πνοή στα 57 της χρόνια, το μεσημέρι της Δευτέρας 25/10, στις 12:04. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», καθώς εισήχθη με συμπτώματα ατελούς ειλεού. Ωστόσο, μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφειλόταν σε υποτροπή της βασικής της νόσου, που την ταλαιπωρούσε από το 2008.

Η δυναμιή πολιτικός είχε μιλήσει ανοιχτά για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε συγκλονίζοντας το πανελλήνιο σε συνέντευξή της στην εκπομπή«Μεσάνυχτα», του Alpha. Μάλιστα είχε τονίσει τις σκέψεις που έκανε για τα παιδιά της και το πώς θα αντιμετώπιζαν την απώλεια της. Τα λόγια της συγκλονίζουν.

Η πολιτικός απέκτησε τρία παιδιά (μια 23χρονη κόρη από τον πρώτο της γάμο, μια 16,5 ετών κόρη και ένα 15χρονο γιο από τον δεύτερο γάμο). Πρώτος σύζυγος ήταν ο Αλέξανδρος Ντέκας, ενώ ο δεύτερος σύζυγός της είναι ο οδοντίατρος Ανδρέας Τσούνης.

«Είναι εξαιρετικά δύσκολο να σκέφτεσαι ότι τα παιδιά σου μπορεί να μεγαλώσουν χωρίς εσένα. Να σκέφτεσαι ότι μπορεί η μικρή σου να μην θυμάται καν πώς είσαι, να μην θυμάται τη φωνή σου, να μην θυμάται τη μορφή σου, να μην γνωρίσει το χάδι σου. Με έπιανε τρόμος στη σκέψη ότι τα παιδιά μου που απέκτησα με τόσο κόπο και προσπάθεια θα μεγάλωναν χωρίς εμένα» εξομολογήθηκε, τονίζοντας πόσο οδυνηρό ήταν όλη η κατάσταση που βίωνε.

«Δεν μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς παιδιά. Υπάρχουν γυναίκες που δεν θέλουν και το σέβομαι. Εγώ δεν είμαι έτσι. Ήμουν μόλις 22 ετών όταν μου το είπαν. Δεν έγινε εύκολα. Προσπαθούσα δέκα χρόνια να μείνω έγκυος. Με πολλές αποτυχίες και αναποδιές. Αλλά πάντα στη ζωή αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Σήμερα έχω τρία παιδιά και χαίρομαι που ήρθαν έτσι τα πράγματα. Δυστυχώς οι γονείς μου δεν πρόλαβαν να τα γνωρίσουν. Έφυγαν και με αυτόν τον καημό», είχε πει στην τηλεοπτική συνέντευξη.

H δυσκολότερη στιγμή ήταν όταν έπρεπε να πω στην 9,5 ετών Αιμιλία για το χειρουργείο μου

“Τα μικρά μου παιδιά δεν είχαν καταλάβει, αργότερα μιλήσαμε γι’ αυτό. Μια από τις δυσκολότερες στιγμές ήταν όταν μετά από το χειρουργείο χρειάστηκε να μιλήσω στην Αιμιλία, η οποία ήταν τότε 9,5 ετών. Στα παιδιά πρέπει να λες την αλήθεια και την είπα“, είχε πει σε ακόμη παλαιότερη συνέντευξή της.