Αρχική Eπικαιρότητα Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τα μέτρα προστασίας για την παρέλαση 28ης Οκτωβρίου 

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τα μέτρα προστασίας για την παρέλαση 28ης Οκτωβρίου 

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τα μέτρα προστασίας για την παρέλαση 28ης Οκτωβρίου τόσο για τους θεατές όσο και για αυτούς που θα παρελάσουν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στους θεατές καθώς είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός.

Για αυτούς που θα συμμετέχουν στην παρέλαση η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική αφού θα είναι στοιχισμένοι. Αντίθετα πριν και μετά από την παρέλαση και εφόσον υπάρχει συνωστισμός θα πρέπει να την φορούν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας: Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν στις παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός.

Επομένως, την ώρα της παρέλασης, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα, σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες, για τους οποίους η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική αφού θα είναι στοιχισμένοι. Ωστόσο, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση- εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση -να φορούν τις μάσκες τους.