Αρχική Eπικαιρότητα ΚΙΝΑΛ: Κατατέθηκαν οι υπογραφές υποστήριξης των υποψηφίων – Αρχίζει η «μάχη» για...

ΚΙΝΑΛ: Κατατέθηκαν οι υπογραφές υποστήριξης των υποψηφίων – Αρχίζει η «μάχη» για την ηγεσία

Εξέπνευσε η προθεσμία για την κατάθεση των υπογραφών υποστήριξης των έξι υποψηφίων για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ. Όλοι οι υποψήφιοι κατέθεσαν τις υπογραφές που συγκέντρωσαν και η ΕΔΕΚΑΠ στη συνεδρίασής της πρόκειται να δώσει τη σχετική πιστοποίηση. Εν συνεχεία θα αρχίσει και επισήμως η προεκλογική μάχη για την εσωκομματική διαδικασία που θα ολοκληρωθεί με τις κάλπες της 5ης Δεκεμβρίου.

Υποψήφιοι στην «κούρσα» διαδοχής είναι οι: Γιώργος Παπανδρέου, Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Παύλος Χρηστίδης, Χάρης Καστανίδης. Νωρίτερα, σήμερα, ο γραμματέας της ΚΟ Βασίλης Κεγκέρογλου ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Ο Γιώργος Παπανδρέου προσήλθε, υπό τα φλάς των φωτογράφων και τις κάμερες της τηλεόρασης, αυτοπροσώπως και κατέθεσε πάνω από 80 υπογραφές μελών της Κ.Ε και σχεδόν 20.000 υπογραφές μελών, που συγκέντρωσε το τελευταίο 24ωρο.

Την ώρα μάλιστα που βρέθηκε έξω από το γραφείο της ΕΔΕΚΑΠ συναντήθηκε και χαιρετήθηκε με τον Νίκο Ανδρουλάκη ο οποίος λίγα λεπτά νωρίτερα είχε καταθέσει τη δική του υποψηφιότητα με τις υπογραφές 110 μελών της Κ.Ε και πάνω από 10.000 μελών του κόμματος, σύμφωνα με συνεργάτες του.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε καταθέσει από την προηγούμενη Παρασκευή την υποψηφιότητά του μαζί με 5.200 υπογραφές και χιλιάδες άλλες δηλώσεις υποστήριξης. Ο Παύλος Γερουλάνος τη δική του υποψηφιότητα τη συνόδευσε με 6.245 υπογραφές και ο Παύλος Χρηστίδης συγκέντρωσε πάνω 7.000 υπογραφές που στηρίζουν την υποψηφιότητά του. Σε ανάλογα επίπεδα είναι και οι υπογραφές που συγκέντρωσε ο Χάρης Καστανίδης.

Η ΕΔΕΚΑΠ αρχίζει αμέσως τον δειγματοληπτικό έλεγχο κι αναμένεται να προχωρήσει στη τυπική ανακήρυξη των υποψηφίων τα επόμενα 24ωρα.

Απόσυρση Κεγκέρογλου

Με ανακοίνωσή του, ο βουλευτής Ηρακλείου επισήμανε: “Απόφαση μου είναι να συνεχίσω από τη θέση του Γραμματέα της Κ.Ο. την πολύ σημαντική και απαιτητική δουλειά του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή, ιδιαίτερα αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο και να μη συμμετέχω ως υποψήφιος στις διαδικασίες ανάδειξης προέδρου”.

Όπως αναφέρει, προτεραιότητα του είναι η ενότητα, η μαζική συμμετοχή και η λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας». Παράλληλα μέσα στην ανακοίνωση τονίζει πως «είναι αυτονόητο ότι οι υπογραφές ανήκουν στους ίδιους, δεν εκχωρούνται και δεν μεταβιβάζονται».

 

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: 3407 νέα κρούσματα – 324 στην Πελοπόννησο
Επόμενο άρθροΠοιοι μπορούν να πάρουν ως 750 ευρώ επίδομα θέρμανσης