Αρχική Eπικαιρότητα Τσιόδρας: Έρχεται δύσκολος χειμώνας – Ασφαλή και αποδοτικά τα εμβόλια

Τσιόδρας: Έρχεται δύσκολος χειμώνας – Ασφαλή και αποδοτικά τα εμβόλια

Τον έμπειρο και καταξιωμένο καθηγητή Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων και πρόεδρο της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα, κινητοποιεί για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση, προκειμένου να στείλει ηχηρό μήνυμα για τον καθολικό εμβολιασμό των πολιτών.

Με τον εμβολιασμό κατά της COVID-19, έχουμε γλιτώσει 8.400 θανάτους μέχρι τις 11 Οκτωβρίου 2021, ενώ έχουμε αποφύγει 5.560 νοσηλείες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και 5.530 διασωληνώσεις, τόνισε ξεκάθαρα ο καθηγητής, προσθέτοντας, ότι θα συνεχίσουμε την ενίσχυση ενημέρωσης για την εμβολιαστική κάλυψη.

Επίσης, εάν μέχρι τα μέσα Ιουλίου, είχε εμβολιαστεί το 90% των πολιτών, θα είχαμε 1.200 θανάτους, επεσήμανε με νόημα. Ο καθηγητής επανέλαβε ότι τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, είναι ασφαλή και αποδοτικά, και ήδη παγκοσμίως, έχουν χορηγηθεί 6,5 δισ. δόσεις.

Προηγούμενο άρθροΣύσκεψη για τη μεταβατική διαχείριση απορριμμάτων
Επόμενο άρθροΟ περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας υπέγραψε συμβάσεις έργων στην Κορινθία συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκ ευρώ