Αρχική Περ. Πελοποννήσου Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην 20η Πανηπειρωτική Έκθεση στα Ιωάννινα.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην 20η Πανηπειρωτική Έκθεση στα Ιωάννινα.

Η 20η Πανηπειρωτική Έκθεση εγκαινιάστηκε το Σάββατο και συνεχίζεται αυτές τις ημέρες στα Ιωάννινα.

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου με ένα μεγάλο και εντυπωσιακό περίπτερο με τριπλή θεματολογία: 1) τα 200 χρόνια της ελληνικής Επανάστασης, όπου δικαιωματικά τονίζεται ο ρόλος της Πελοποννήσου ως η κοιτίδα της επανάστασης, 2) η ανάδειξη της Πελοποννήσου ως ένας εξαιρετικός τουριστικός προορισμός για όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις και 3) η ανάδειξη των προϊόντων της Πελοποννησιακής Γης και η γνωριμία του κοινού της Ηπείρου με τα Πελοποννησιακά προϊόντα.

Η σκέψη πίσω από μία τέτοια οργανωμένη και φροντισμένη συμμετοχή ήταν ότι πλέον η Ήπειρος και η Πελοπόννησος έχουν πολύ ευκολότερη, ασφαλέστερη και ταχύτερη πρόσβαση με τα οδικά έργα που έχουν ολοκληρωθεί τα τελευταία έτη. Πρέπει λοιπόν αυτή την προσέγγιση να την ακολουθήσει και γνωριμία μεταξύ των πολιτών, των παραγωγών, των καταναλωτών και των τουριστών των δύο περιφερειών, ώστε να υπάρξει μία αλληλορροή ανθρώπων και αγαθών και στενότερες οικονομικές σχέσεις. Με την έννοια αυτή η περιφερειακή αρχή υποσχέθηκε ότι θα είμαστε παρόντες και τα επόμενα χρόνια στην τόσο σημαντική αυτή έκθεση.

Στην Έκθεση η Περιφέρεια εκπροσωπήθηκε από τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, από την αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Άννα Καλογεροπούλου, μαζί με την οποία είχαμε την ευθύνη του Περιπτέρου της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην έκθεση, τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστο Λαμπρόπουλο, τους περιφερειακούς συμβούλους Τάσο Γανώση και Γιώργο Οικονόμου. Την έκθεση εγκαινίασε ο Υφυπουργός Γεωργικής Ανάπτυξης Γιώργος Στύλιος, ενώ παρόντες ήταν ο νέος Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και πλήθος βουλευτών, αυτοδιοικητικών στελεχών πρώτου και δεύτερου βαθμού, πρόεδροι επιμελητηρίων, επιχειρηματίες, πολιτικοί και οικονομικοί φορείς.

Προηγούμενο άρθροΜέτρα για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση
Επόμενο άρθροΑύξηση του Εισοδήματος Αλληλεγγύης από 400 έως 1.800 ευρώ μηνιαίως δρομολογεί η Κυβέρνηση