Αρχική Ν. Αχαΐας «Μαμά, πεινάω»: Άνεργη μητέρα στην Πάτρα μεγαλώνει το παιδί της με μόλις...

«Μαμά, πεινάω»: Άνεργη μητέρα στην Πάτρα μεγαλώνει το παιδί της με μόλις 2,30 ευρώ την ημέρα

Έκκληση προς τους πολίτες απευθύνει ο εθελοντικός φιλανθρωπικός οργανισμός «Το Φωτεινό Αστέρι» της Πάτρας, προκειμένου να βοηθηθεί μία άνεργη μητέρα.

Στην συγκεκριμένη ανακοίνωση αναφέρεται πως η γυναίκα καλείται να μεγαλώνει μόλις με 2,30 ευρώ την ημέρα το παιδί της, μιας και λαμβάνει επίδομα τέκνου ύψους 140 ευρώ το δίμηνο.

Η γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες είναι χωρισμένη και αυτή την περίοδο δεν εργάζεται. Παλιότερα αν και είχε εργαστεί σε διάφορες δουλειές, ήταν όλες με οκτάμηνη σύμβαση, με αποτέλεσμα να μην δικαιούται επίδομα από το κράτος και να καλύπτει τόσο της δικές της ανάγκες όσο και εκείνες του παιδιού της μόνο με το επίδομα.

Άνεργη μητέρα: Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Η ανακοίνωση από τον οργανισμό αναφέρει: «Είναι κάποιες στιγμές που αναρωτιέσαι σε τι κόσμο ζούμε? Όπως και να έχει, εδώ στο Φωτεινό Αστέρι αντιμετωπίζουμε καθημερινά περιπτώσεις πολιτών που μένουν στην διπλανή πόρτα, που η μοίρα και οι συνθήκες δεν τους τα έφεραν εύκολα. Χωρισμένη μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, η οποία εργαζόταν με τις γνωστές 8μηνες συμβάσεις και τώρα είναι άνεργη.

Το χειρότερο είναι πως δεν δικαιούται και δεν παίρνει ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑ. Ζει μόνο με το επίδομα παιδιού ύψους 140€/δίμηνο [2,30€ την ημέρα ] από το οποίο πρέπει να καλύψει όχι μόνο τις δικές τις ανάγκες αλλά και του τέκνου της. Η ερώτηση δημιουργείται ευλόγως: Μέχρι που μπορεί να φτάσει η απελπισία μια μάνας; Τι άλλο μπορεί να κάνει όταν το παιδί φωνάζει ΜΑΜΑ ΠΕΙΝΑΩ και εκείνη προσπαθεί να καλύψει την πείνα του; Άραγε τι λύση θα βρει για ζεστασιά τον χειμώνα που έρχεται;
Γιατί για εμάς Όλοι οι μεγάλοι ήταν παιδιά πρώτα… Αλλά λίγοι το θυμούνται!!!»

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα του οργανισμού 2611104324 και 6981044800 και στο e-mail: tofoteinoasteri@gmail.com.