Αρχική Eπικαιρότητα Εξωσχολικοί εκβίαζαν 13χρονο – ζητούσαν λεφτά για να μη βλάψουν τους δικούς...

Εξωσχολικοί εκβίαζαν 13χρονο – ζητούσαν λεφτά για να μη βλάψουν τους δικούς του

Ένα σοκαριστικό περιστατικό bullying και εκβιασμού ήρθε στο φως της δημοσιότητας με πρωταγωνιστές ένα 13χρονο αγόρι και εξωσχολικούς, οι οποίοι τον απειλούσαν προκειμένου να αποσπούν χρήματα από εκείνον.

Η φρικτή αυτή ιστορια συνέβη στον Γαλατά Τροιζηνίας. Επί 3 μήνες, εξωσχολικοί απειλούσαν και εκβίαζαν συστηματικα μαθητή της Α’ Γυμνασίου, αποσπώντας του χρήματα – με το μεγαλύτερο πόσο να είναι 150 ευρώ!

Ο μικρός μαθητής υπέμενε το bullying καθώς οι νεαροί απειλούσαν ότι θα έκαναν κακό στην οικογένειά του, αν δεν τους έδινε χρήματα.

Η μητέρα δεν γνώριζε για το πρόβλημα που αντιμέτωπιζε το παιδί της μέχρι που η κατάσταση επιδεινώθηκε όταν οι «νταήδες» ανάγκασαν τον 13χρονο να πηδήξει από ένα κοντέινερ, με αποτέλεσμα να σπάσει το πόδι του. Όπως γράφει το saronicmagazine, που επικοινώνησε με την οικογένεια, μετά το ατύχημα ο μαθητής δεν πήγε σχολείο. Οι καθηγητές ενημέρωσαν τη μητέρα, με αποτέλεσμα εκείνη να το αναζητήσει, εντοπίζοντάς το μακριά από το σχολείο, σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. Τότε, της εξομολογήθηκε τα μαρτύρια που υπέμενε.

Αμέσως, η μαμά του αγοριού απευθύνθηκε στην Αστυνομία του Γαλατά, καταγγέλοντας το περιστατικό και οι αστυνομικοί εντόπισαν τους φερόμενους ως δράστες και διεξήγαγαν προανάκριση για την υπόθεση. 

«Ευχαριστώ τους αστυνομικούς με όλη μου την καρδιά, που βοήθησαν και έφεραν ξανά την ηρεμία στο παιδί μου» δήλωσε ,ενώ τόνισε ότι ο διοικητής και το προσωπικό του Α.Τ. Γαλατά χειρίστηκαν άριστα και με λεπτότητα την υπόθεση, χαρίζοντας στον 13χρονο ξανά το αίσθημα της ασφάλειας.

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι ο γιος της δεν ήταν το μοναδικό θύμα… Η υπόθεση θα ακολουθήσει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, καθώς ετοιμάζεται η σχετική δικογραφία.

Πηγή: protothema.gr