Αρχική Ν. Αργολίδος Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου & Εκπαίδευση στις Φυλακές Ναυπλίου

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου & Εκπαίδευση στις Φυλακές Ναυπλίου

Μια σημαντικά πλούσια εκπαιδευτική εμπειρία στις φυλακές του Ναυπλίου (2015 – 2020), συναντά τη διεθνή αντίστοιχη εμπειρία και τις πρακτικές. Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, πρωτοπόρο και σε εκπαιδευτικές μη τυπικές δράσεις και παρεμβάσεις, οργανώνει την ελληνική εμπειρία εκπαίδευσης στις φυλακές και εμπλουτίζει τη διεθνή.

Με φορέα υλοποίησης το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και τη Δια Βίου Μάθηση» (Τμήμα Θεατρικών Σπουδών – Σχολή Καλών Τεχνών), και εμψυχώτρια/συντονίστρια την Ομ. Καθηγήτρια κα Άλκηστις Κοντογιάννη, παρουσιάζει σε έξι διεθνείς διαδικτυακές συναντήσεις το «INTER – διάλογοι για την εκπαίδευση στη φυλακή. Do ut des.»

Η μοναδικότητα του εγχειρήματος στον ελληνικό χώρο θα βρει, σε λίγο καιρό, μια πρόσθετη πλούσια έκφραση χάρη στην πολύτομη έκδοση που βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσής της.
Υπενθυμίζω πως το 2018 (19-20 Απριλίου) με τον τίτλο «Σκοπός Μορφωτικός», έγινε μια πρώτη επιστημονική συνάντηση στo «Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Τίρυνθας», στο οποίο συμμετείχαν δικαστικοί λειτουργοί και διοικητικοί παράγοντες του Υπουργείου Δικαιοσύνης και των καταστημάτων Κράτησης.
Όλες οι λεπτομέρειες των συναντήσεων θα ανακοινωθούν στην ώρα τους και η παρακολούθηση θα είναι ελεύθερη.
                Γιώργος Κόνδης