Αρχική Ν. Κορινθίας 6 Οκτωβρίου :Παγκόσμια Ημέρα Εγκεφαλικής Παράλυσης – Πρόγραμμα “special Olympics”θα υλοποιηθεί στο...

6 Οκτωβρίου :Παγκόσμια Ημέρα Εγκεφαλικής Παράλυσης – Πρόγραμμα “special Olympics”θα υλοποιηθεί στο Ειδικό Σχολείο Κορίνθου (βιντεο)

Σήμερα ,6 Οκτωβρίου ,είναι για αρκετούς συνανθρώπους μας μια ξεχωριστή μέρα ,διότι έχει καθιερωθεί η Παγκόσμια Ημέρα Εγκεφαλικής Παράλυσης .Το γεγονός αυτό καθιερώθηκε από μια διεθνή κοινότητα με παρουσία σε πάνω από 60 χώρες με σκοπό να εκφραστεί η περηφάνια των ατόμων αυτών για τα κατορθώματά τους και επίσης να αυξηθεί η υποστήριξη της κοινωνίας και των θεσμών προς τα προβλήματα τους. Η Γεωργία Στροφύλλα ,εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής, στο Ειδικό Σχολείο της Κορίνθου , αναφέρθηκε στην υλοποίηση του προγράμματος, Special Olympics, όπου σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο των Εξαμιλίων, στις 15 Οκτωβρίου ,  τα παιδιά με και χωρίς αναπηρία, θα παίξουν και θα μάθουν μαζί.

Από Εγκεφαλική Παράλυση πάσχουν 3,6 στα 1000 βρέφη. Ο αριθμός των πασχόντων έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της αύξησης του αριθμού πρόωρων γεννήσεων καθώς και των βρεφών με χαμηλό βάρος κατά τη γέννηση. Τα τελευταία χρόνια, το προσδόκιμο επιβίωσης έχει αυξηθεί για τους ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση, χάρη στα οφέλη που η Αποκατάσταση μπορεί πλέον να προσφέρει σε όλα τα στάδια της ζωής τους.

 Η Πατρίσια Γεωργακαράκου , εργοθεραπεύτρια στο ειδικό σχολείο της  Κορίνθου, έκανε αναφορά στις εγκαταστάσεις που παρέχει στους μαθητές του το κτίριο.