Αρχική Ν. Αρκαδίας Ξενάγηση ομάδας επισκεπτών από την Αθήνα στον παραδοσιακό οικισμό της Καστάνιτσας

Ξενάγηση ομάδας επισκεπτών από την Αθήνα στον παραδοσιακό οικισμό της Καστάνιτσας

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 εκδρομικό πούλμαν από την Αθήνα επισκέφθηκε το αρχαιότερο τσακωνοχώρι του Πάρνωνα, την Καστάνιτσα Αρκαδίας. Ο ξεναγός του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης υποδέχτηκε και ενημέρωσε τους επισκέπτες για την ιστορία και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του χωριού, για τα φυσικά μνημεία του Πάρνωνα, την Τσακώνικη διάλεκτο, αλλά και για την σημαντική βιοποικιλότητα της προστατευόμενης περιοχής. Η ξενάγηση στο Κέντρο ολοκληρώθηκε στην Έκθεση Παραδοσιακών Επαγγελμάτων, όπου προβάλλονται τα παραδοσιακά επαγγέλματα της περιοχής τα οποία είναι απόλυτα συνυφασμένα με το δάσος και ορισμένα εκ των οποίων ασκούνται έως και τις μέρες μας από τους κατοίκους της περιοχής.
Προηγήθηκε επίσκεψη στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου τα μέλη της ομάδας ενημερώθηκαν από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης και από εκπρόσωπο του Μορφωτικού Συλλόγου Καστάνιτσας, για την ιστορία του Ναού ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το περίτεχνο τέμπλο ρώσικης τεχνοτροπίας που κοσμεί τον ναό.
Οι ξεναγήσεις στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης, τηρώντας τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ασφαλείας για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19, υλοποιούνται κατόπιν πρότερης συνεννόησης με τον Φορέα Διαχείρισης.