Αρχική Eπικαιρότητα Και επίσημα στις 10 καλύτερες τενίστριες του κόσμου η Μαρία Σάκκαρη

Και επίσημα στις 10 καλύτερες τενίστριες του κόσμου η Μαρία Σάκκαρη

Mπορεί να μην έφυγε με τον τίτλο από την Οστράβα, όμως η εξαιρετική πορεία της στην τσεχική πόλη τής έδωσε το δικαίωμα να κερδίσει δύο θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και να κάνει την πρώτη της είσοδο στην τοπ δεκάδα. Θυμίζουμε ότι η σπουδαία Λένα Δανιηλίδου είχε φτάσει μέχρι το Νο14.

Δεν ήταν, βέβαια, μόνο η πορεία της στη Οστράβα… Η Μαρία παίζει φέτος το καλύτερο τένις της καριέρας της και μόνο τυχαίο δεν είναι ότι έπαιξε σε δύο ημιτελικούς Grand Slam (Παρίσι, Νέα Υόρκη). Η αλήθεια είναι ότι… κανονικά θα έπρεπε να είχε μπει νωρίτερα στο Top 10, όμως την καθυστέρησε το «πάγωμα» των rankings λόγω κορονοϊού.

Στόχος της πλέον είναι να μείνει εκεί μέχρι το τέλος της σεζόν και να πάρει το εισιτήριο για το WTA Finals, όπου θα παίξουν οι οχτώ καλύτερες τενίστριες της σεζόν. Για την ώρα, η 26χρονη τενίστρια είναι στο Νο5, οπότε καταλαβαίνετε ότι έχει πολύ καλές πιθανότητες να εξασφαλίσει το εισιτήριο.

Έχει μπροστά της το Indian Wells (7/10), αλλά ακόμα και αν δεν μπορέσει να πάρει εκεί την πρόκριση, υπάρχουν τουρνουά μέχρι το τέλος της σεζόν για να μαζέψει τους απαραίτητους βαθμούς.

Κατά τα άλλα, career high σημείωσε και η Ίγκα Σβιόντεκ (Νο.4), παρόλο που ηττήθηκε στα ημιτελικά της Οστράβα από τη Μαρία.

Σε ό,τι αφορά τους άνδρες, καμία μεταβολή δεν σημειώθηκε στο Τοp 10 των ανδρών, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να παραμένει στο Νο3 του κόσμου. Ο Χούμπερτ Χούρκατς, που κατέκτησε τον τίτλο στη Μετζ, ανέβηκε από το Νο13 στο Νο12.

Πηγή: SDNA