Αρχική Eπικαιρότητα Κορωνοϊός: Δυσάρεστα νέα για όσους εμβολιάστηκαν με Pfizer

Κορωνοϊός: Δυσάρεστα νέα για όσους εμβολιάστηκαν με Pfizer

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer, μειώνεται με την πάροδο του χρόνου, σύμφωνα με δεδομένα που παρουσίασε η εταιρεία και θα παραδώσει σε συνάντηση με συμβούλους του FDA.

Πιο αναλυτικά και όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Pfizer αναφέρει ότι τα δεδομένα από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ δείχνουν ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά του κορονοϊού μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι μια αναμνηστική (3η) δόση είναι ασφαλής και αποτελεσματική στην αποτροπή του ιού και των νέων μεταλλάξεων.

«Τα δεδομένα από το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες δείχνουν ότι τα ποσοστά λοιμώξεων αυξάνονται ταχύτερα σε άτομα που εμβολιάστηκαν νωρίτερα», ανέφερε η Pfizer στην παρουσίασή της, η οποία δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του FDA.

Η μείωση της αποτελεσματικότητας οφείλεται «στη μείωση των ανοσολογικών αποκρίσεων του εμβολίου με την πάροδο του χρόνου» και όχι στη μετάλλαξη Δέλτα, ανέφεραν οι ερευνητές της Pfizer.

Σύμφωνα με την ατζέντα της συνάντησης που δημοσίευσε ο FDA, εκτός από την παρουσίαση της Pfizer, σε αυτή περιλαμβάνονται παρουσιάσεις από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, προσωπικό του FDA και ερευνητές από το Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο.