Αρχική Ν. Κορινθίας Εγκαίνια φωτοβολταϊκού πάρκου από τον πρωθυπουργό στο Στεφάνι Κορινθίας

Εγκαίνια φωτοβολταϊκού πάρκου από τον πρωθυπουργό στο Στεφάνι Κορινθίας

Φωτοβολταϊκό πάρκο στο Στεφάνι Κορινθίας εγκαινίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υποχρέωση μας να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα παραδώσουμε έναν πλανήτη κατεστραμμένο, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός ενώ υπογράμμισε ότι η πράσινη μετάβαση δεν είναι απειλή αλλά ευκαιρία.

Μέσα στην επόμενη τριετία στόχος είναι η συγκεκριμένη εταιρεία να αναπτύξει φωτοβολταϊκά πάνελ διαθέσιμης ισχύος 100 MW. Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης όλο αυτό το σχέδιο εντάσσεται σε μια γενικότερη στροφή στην πράσινη ανάπτυξη και την ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Αποτελεί υποχρέωσή μας, όχι απλά εθνική, όχι απλά ευρωπαϊκή, αλλά παγκόσμια, να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα παραδώσουμε στα παιδιά μας έναν πλανήτη στην κυριολεξία κατεστραμμένο. Ως Ευρώπη έχουμε ήδη αναλάβει τις δικές μας δεσμεύσεις. Θα είμαστε η πρώτη ήπειρος κλιματικά ουδέτερη το 2050. Και η φιλοδοξία μου είναι η Ελλάδα να είναι πρωταγωνίστρια και όχι ουραγός σε αυτήν την πολύ μεγάλη προσπάθεια» τόνισε ο πρωθυπουργός.
Πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει πια καμιά απολύτως αμφιβολία ότι οι ανθρωπογενείς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και των υπολοίπων αερίων του θερμοκηπίου συνεισφέρουν σημαντικά στην αύξηση της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη μας», και εξήρε τα πλεονεκτήματα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τόσο για το περιβάλλον όσο και για την κοινωνία.
Μιλώντας για την επένδυση φωτοβολταϊκού πάρκου που εγκαινιάστηκε σήμερα στην Κορινθία, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι «οι ίδιες τοπικές κοινωνίες γνωρίζουν ότι μπορεί να είναι ωφελημένες από τέτοιες επενδύσεις».
Όπως εξήγησε θα είναι ωφελημένες γιατί μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πιο φθηνό ρεύμα, σε αντισταθμιστικά οφέλη, αλλά και γιατί τελικά κάθε επένδυση δημιουργεί θέσεις εργασίας, είτε στην κατασκευή, είτε στη συντήρηση. «Και είναι πάρα πολύ σημαντικό οι τοπικές κοινωνίες να είναι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια» επισήμανε.

Μίλησαν εκτός από τον πρωθυπουργό, η Γενική Γραμματέας  Ενέργειας &  Ορυκτών  Πρώτων  Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της R Energy 1, Γεώργιος Μ. Ρόκας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Voltalia, Sébastien Clerk, ο Γάλλος Πρέσβης, Patrick Maisonnave.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr