Αρχική Ν. Κορινθίας Εξιχνιάστηκαν δεκαοχτώ περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών στην Κορινθία – Συλλήψεις τεσσάρων...

Εξιχνιάστηκαν δεκαοχτώ περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών στην Κορινθία – Συλλήψεις τεσσάρων ατόμων

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, δεκαοχτώ περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 26, 30 και 41 ετών καθώς και ανήλικος.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, ενώ αυτή, περιλαμβάνει ακόμη πέντε άτομα, ηλικίας από 24 έως 38 ετών, αντίστοιχα, εκ των οποίων τα τρία, βρίσκονται ήδη έγκλειστα σε Κατάστημα Κράτησης.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι πιο πάνω δράστες, κατά το χρονικό διάστημα, από το Δεκέμβριο το 2020 έως και τις 8.9.2021, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, σε επιχειρήσεις και οικίες, αποκομίζοντας μεγάλο περιουσιακό όφελος.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα, είχαν διαπράξει συνολικά 16 περιπτώσεις κλοπών και 2 απόπειρες κλοπών, αφαιρώντας εργαλεία, μηχανήματα, ποσότητες χαλκού και μετάλλων, η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 60.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Τέλος, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων, που αφορούσαν πάσης φύσεως μέταλλα, τα διέθεταν έναντι χρηματικού ποσού, στον 30χρονο συλληφθέντα, ο οποίος εργαζόταν σε κατάστημα ανακύκλωσης μετάλλων (σκραπ) και τα εκμεταλλευόταν περαιτέρω.

Οι ανωτέρω θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Προηγούμενο άρθροΠάτρα: Μετά τα λουλούδια, έστειλε εξώδικο στους γιατρούς που τον έσωσαν!
Επόμενο άρθρο“Μικρασιατικά 2021” από τη Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου