Αρχική Eπικαιρότητα Ανατροπή με Αποστολάκη: Δηλώνει, τώρα, ότι δεν μπαίνει στην κυβέρνηση

Ανατροπή με Αποστολάκη: Δηλώνει, τώρα, ότι δεν μπαίνει στην κυβέρνηση

Με δηλώσεις του στην τηλεόραση του OPEN αλλά και στο ieidiseis.gr ο ναύαρχος Αποστολάκης, που προηγουμένως είχε ανακοινωθεί από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ως ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας, καθιστά σαφές ότι: «Δεν μπορεί να αποδεχθεί την πρόταση του κ. Μητσοτάκη υπό αυτές τις συνθήκες»

«Αυτό έγινε με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει διακομματική συναίνεση. Αυτή ήταν η μία προϋπόθεση για ανεξάρτητο υπουργείο, στο οποίο συμφώνησε ο Μητσοτάκης. Το ένα τηρήθηκε σε ότι αφορά το υπουργείο. Δεν υπήρχε διακομματική στήριξη ή συζήτηση μεταξύ τους. Εγώ δεν αποφεύγω την ευθύνη. Αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ μία πρόταση που δεν έχει διακομματική υποστήριξη για ένα εθνικό ζήτημα. Με τιμά ιδιαίτερα η πρόταση του πρωθυπουργού, αλλά θα έπρεπε να έχει διακομματική υποστήριξη», λέει χαρακτηριστικά.

Προηγήθηκε έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για αποστασία, πηγές προσκείμενες του κόμματος, επισήμαιναν ότι «ο κ. Αποστολάκης τη περασμένη Δευτέρα ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τη πρόταση που του έκανε ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει στη θέση του κ. Χαρδαλιά».

«Ο κ. Τσίπρας του ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια επιλογή και με τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης την επιδιώκει, δηλαδή σε επίπεδο εντυπώσεων και προσώπων και όχι ουσίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δεν αποτελεί πρόσκληση σε συνεννόηση αλλά πρόσκληση σε αποστασία», επισήμαιναν οι ίδιες πηγές.
Σημείωναν, δε, πως «ο κ. Αποστολάκης τον διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται με αυτούς τους όρους να αποδεχθεί να γίνει υπουργός της δεξιάς».

Ωστόσο «προφανώς, για λόγους που μόνο εκείνος γνωρίζει, στην πορεία άλλαξε γνώμη».

«Του ευχόμαστε καλή τύχη. Ωστόσο καλό είναι να ξέρει ότι η ιστορία ποτέ δεν λυπήθηκε όσους δεν αναγνωρίζουν ότι στη ζωή υπάρχουν και αξίες σημαντικότερες από τα πρόσκαιρα αξιώματα», κατέληγαν με νόημα πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Προηγούμενο άρθροΑνασχηματισμός : Στις θέσεις τους παραμένουν οι Κορίνθιοι Υφυπουργοί Χρ.Δήμας και Ν. Ταγαράς
Επόμενο άρθροΑσθενής σεισμική δόνηση στα ανοικτά του Ξυλοκάστρου