Αρχική Ν. Κορινθίας Λουτράκι: Παράταση προθεσμίας για την Ανάρτηση Κτηματολογικών στοιχείων στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ έως...

Λουτράκι: Παράταση προθεσμίας για την Ανάρτηση Κτηματολογικών στοιχείων στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ έως 29 Οκτωβρίου 2021

Ενημερώνουμε τους κατόχους ακίνητης ιδιοκτησίας στην περιοχή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων πως παρατείνεται η προθεσμία για την Υποβολής Αιτήσεων Διόρθωσης/ Ενστάσεων, για τους κατοίκους εσωτερικού, έως την 29η Οκτωβρίου 2021, ημέρα Παρασκευή.

Η διαδικασία της Ανάρτησης πραγματοποιείται, για πρώτη φορά, πλήρως ψηφιακά, χωρίς την υποχρέωση του πολίτη για αυτοπρόσωπη παρουσία στα γραφεία Κτηματογράφησης. Υπενθυμίζουμε πως και για τους κατοίκους του εξωτερικού, η λήξη της προθεσμίας είναι η 29η Οκτωβρίου 2021, ημέρα Πρασκευή.

Οι ιδιοκτήτες, αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr, μπορούν να ελέγξουν και να επιβεβαιώσουν ή να διορθώσουν την καταγραφή της ιδιοκτησίας τους, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία.

Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν:

• Την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας)

• Τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα)

Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της Ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια.

Εάν δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση διόρθωσης (μέχρι την αντίστοιχη ημερομηνία λήξης), ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.

Μέχρι τις ίδιες ημερομηνίες και σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες δεν έχουν δηλώσει στο Κτηματολόγιο την ακίνητη περιουσία τους, μπορούν να υποβάλλονται και εκπρόθεσμες δηλώσεις ψηφιακά στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού.

Η Ανακοίνωση αφορά στις Δημοτικές Κοινότητες Λουτρακίου – Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων και Ίσθμιας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων της Π.Ε. Κορινθίας.

Από την έναρξη της Ανάρτησης τίθενται σε ισχύ οι διατυπώσεις του άρθρου 5 του Ν. 2308/1995 (που αφορούν στη σύνταξη συμβολαίων, στη συζήτηση ενώπιον δικαστηρίου και στην καταχώριση οποιασδήποτε πράξης στο Υποθηκοφυλακείο).

Στοιχεία Γραφείου Κτηματογράφησης:

Πατρών 76, Τ.Κ. 20100, Κόρινθος,

τηλ. 27410-36304 (για πληροφορίες και ραντεβού),

mail: ktimatologio@anartisi-loutrakiou.gr (μόνο για πληροφορίες)

Προηγούμενο άρθροΚορωνοϊός: Θα ανακοινώνεται και ο αριθμός των ανεμβολίαστων διασωληνωμένων
Επόμενο άρθροΣτην Ουκρανία από χθες ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης