Αρχική Ν. Κορινθίας Το τελευταίο αντίο στον Νίκο Ταταράκη σήμερα το πρωί ……

Το τελευταίο αντίο στον Νίκο Ταταράκη σήμερα το πρωί ……

Το τελευταίο αντίο σήμερα στον αγαπημένο Κορίνθιο, κρητικής καταγωγής Νίκο Ταταράκη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κορίνθου όπου έσπευσαν συγγενείς και αγαπημένοι φίλοι. Η σύζυγός του Ρούλα, τα αγαπημένα τους αγόρια Αντώνης, Σπύρος και Γιώργος αποχαιρέτησαν τον δικό τους άνθρωπο και όλοι μαζί, τον αγαπημένο μας φίλο Νίκο.

Το Δ.Σ της Ενωσης Κρητών Κορινθίας “Ο Ψηλορείτης” έγραψε για την πρόωρη απώλεια του Νίκου Ταταράκη :

Η Ένωση Κρητών Κορινθίας αποχαιρετά τον Νίκο Ταταράκη.
Η οικογένεια των Κρητών Κορινθίας είναι φτωχότερη από σήμερα, καθώς αποχαιρέτησε ένα εκλεκτό και ιστορικό μέλος της. Ο Νίκος Ταταράκης ξεχώριζε για το ήθος, την αρχοντιά, τη λεβεντιά και την αξιοπρέπειά του.
Την 01/01/1978 εγγράφεται στα μητρώα της Ένωσης Κρητών Κορινθίας ξεκινώντας μια μακροχρόνια πορεία στο χώρο του πολιτισμού. Η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας του γρήγορα τον ανέδειξαν μεταξύ των μελών και κατά τις αρχαιρεσίες της 14/10/1979 εξελέγη Αντιπρόεδρος της Ένωσης. Ήταν από τους πρωτεργάτες της διαδικασίας για την μετονομασία της πλατείας Φλοίσβου σε πλατεία Ελ. Βενιζέλου την 19/10/1980.
Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Συλλόγου για έξι (6) συναπτά έτη, από 14/10/1979 έως 17/11/1985. Έκτοτε παρέμεινε στο πλευρό κάθε Διοικητικού Συμβουλίου προσφέροντας τις ικανότητες και την εμπειρία του.
Το 2011 συμμετείχε στην προσπάθεια επανεκκίνησης του Συλλόγου για δεύτερη φορά μετά το 1979.
Υπήρξε μέντορας πολλών Διοικητικών Συμβουλίων, συμπεριλαμβανομένου και του σημερινού.
Αξίζει να σημειωθεί, πως ο αείμνηστος Νίκος ήταν ένας στρατιώτης του Συλλόγου και πάντα συμμετείχε ενεργά σε κάθε δράση του χωρίς να απουσιάσει ποτέ, από την 01/01/1979 έως την 24/08/2021.
Σε όλες τις εκδηλώσεις της ‘Ένωσης διακρινόταν η βαθιά αγάπη του για την Κρήτη και η νοσταλγία για τα χώματα που τον γέννησαν.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγο και τους γιούς του.
Καλό ταξίδι…
‘’Μεγάλο πράμα στη ζωή να ΄χει κανείς χατίρι,
Να φεύγει και να μη μπορεί ο χρόνος να το φθείρει’’