Αρχική Eπικαιρότητα Κορονοϊός: 13 παιδιά και βρέφη νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Παίδων

Κορονοϊός: 13 παιδιά και βρέφη νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Παίδων

Διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» νοσηλεύεται ένα 12χρονο παιδί.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, το αγόρι είχε εισαχθεί αρχικά στο νοσοκομείο για την αντιμετώπιση εγκεφαλικού εμπυήματος και όταν κρίθηκε αναγκαίο, από τους θεράποντες ιατρούς, ότι πρέπει να διασωληνωθεί για να αντιμετωπιστεί καλύτερα η κατάστασή του, έγινε διαγνωστικό τεστ κορονοϊού (τυπική διαδικασία ελέγχου για την εισαγωγή περιστατικού σε ΜΕΘ) στο οποίο και βγήκε θετικό.

Αυτό σήμανε «συναγερμό» στην ιατρική ομάδα που τώρα καλείται να διαχειριστεί δύο περίπλοκες καταστάσεις. Να σημειωθεί ότι το εγκεφαλικό εμπύημα αναφέρεται σε έναν θύλακας πύου που αναπτύσσεται μεταξύ της σκληρής μήτρας και του μεσαίου στρώματος των ιστών (αραχνοειδής ύλη) που καλύπτει τον εγκέφαλο.

Ωστόσο, το 12χρονο αγόρι δεν είναι το μόνο παιδί που νοσηλεύεται αυτή την περίοδο στα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας με κορονοϊό. Τις τελευταίες ημέρες έχει σημειωθεί μικρή αύξηση στις εισαγωγές νεογνών στις Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του «Αγλαΐα Κυριακού» και του «Αγία Σοφία». Συγκεκριμένα, στο «Αγλαΐα Κυριακού» νοσηλεύονται πλέον έξι παιδιά με κορονοϊό και στο «Αγία Σοφία» τρία παιδιά και τέσσερα νεογνά.

Προηγούμενο άρθροΚ. Μητσοτάκης: Δεν ζητήσατε ποτέ συγγνώμη για το Μάτι – Στη μία τραγωδία μετρούσαμε στρέμματα, στην άλλη φέρετρα
Επόμενο άρθροΠολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο Πέμπτη στην Κορινθία