Αρχική Eπικαιρότητα Το deal του ενός δις ευρώ– H United Group εξαγόρασε την WIND...

Το deal του ενός δις ευρώ– H United Group εξαγόρασε την WIND Ελλάς

Το deal του ενός δις ευρώ– H United Group εξαγόρασε την WIND Ελλάς

Σε οριστική συμφωνία με την United Group (UG) για την εξαγορά του 100% των μετοχών της WIND Ελλάς ήρθε η Crystal Almond Holdings Limited, μητρική εταιρεία της ελληνικής τηλεπικοινωνιακής εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τίμημα της εξαγοράς του 100% της Wind κινείται στην περιοχή του 1 δισ. ευρώ και συγκεκριμένα εκτιμάται στα επίπεδα των 970 εκατ. ευρώ.

Το deal ολοκληρώνεται έπειτα από διαπραγματεύσεις που κράτησαν αρκετές εβδομάδες.

Η συμφωνία που έρχεται μερικούς μήνες μετά την εξαγορά της NOVA (Forthnet) από την United Group δημιουργεί ένα νέο, ισχυρότερο, σχήμα στην εγχώρια τηλεπικοινωνιακή αγορά που θεωρείται βέβαιο ότι θα εντείνει τον ανταγωνισμό και θα οδηγήσει σε ανακατατάξεις δυνάμεων.

Το 2020 η WIND είχε συνολικά έσοδα από υπηρεσίες €508,6 εκατ. και EBITDAal ύψους €135,9 εκατ. Σε επίπεδο συνδρομητικής βάσης, οι πελάτες κινητής με συμβόλαιο έφθασαν τις 924 χιλιάδες, οι πελάτες σταθερής τους 630 χιλιάδες συνολικά, οι εταιρικοί πελάτες αυξήθηκαν σε 80.500, ενώ τα νοικοκυριά με συνδυαστικές υπηρεσίες ξεπέρασαν τις 252 χιλιάδες.

Η ανακοίνωση της WIND Ελλάς

Η WIND Ελλάς ανακοινώνει σήμερα ότι η μητρική της εταιρεία Crystal Almond Holdings Limited έχει έρθει σε οριστική συμφωνία με την United Group (UG), κορυφαίου φορέα τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, για την εξαγορά του 100% των μετοχών της.

«H WIND έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην τεχνολογική πρόοδο της χώρας, στην 30χρονη πορεία της στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνίων, έχοντας επενδύσει περισσότερα από 4 δις ευρώ για την ανάπτυξη κορυφαίων υποδομών. Η τελευταία πενταετία υπήρξε ιδιαίτερα επιτυχημένη, με συνεχή άνοδο σε όλους τους οικονομικούς και λειτουργικούς δείκτες και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, όπως δίκτυα οπτικών ινών και 5G που αλλάζουν την καθημερινότητά μας. Είμαι πολύ περήφανος για όσα έχουμε επιτύχει ως οργανισμός, κυρίως όμως για τους ανθρώπους μας και τους συνεργάτες μας, που κερδίζουν καθημερινά την εμπιστοσύνη των Ελλήνων καταναλωτών και επιχειρήσεων, με στέρεα βάση τις αξίες μας.

Τώρα ξεκινάει μια νέα, συναρπαστική εποχή στην ιστορία της WIND με την ένταξή της στην United Group, τον μεγαλύτερο όμιλο τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης στην ΝΑ Ευρώπη. Είμαι ενθουσιασμένος για τη συμφωνία, που δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για ταχύτερη ανάπτυξη, συστηματικές επενδύσεις, καλύτερες υπηρεσίες για τους Έλληνες καταναλωτές, προοπτικές για τους ανθρώπους μας.», σημειώνει ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής σχολιάζοντας τη συμφωνία.

Η αποδοχή, από τους μετόχους της WIND Ελλάς, της πρότασης εξαγοράς που κατέθεσε η United Group, είναι ένα σημαντικό βήμα στην επιτυχημένη πορεία της WIND Ελλάς και στο όραμα της να αποτελεί έναν ολοκληρωμένο πάροχο υπηρεσιών επικοινωνίας, επενδύοντας με συνέπεια σε δίκτυα υπερ-υψηλών ταχυτήτων και σε νέες τεχνολογίες.

Η  ένταξη της WIND Ελλάς στο επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο της United Group ενισχύει σημαντικά το αποτύπωμα της UG στην ΝΑ Ευρώπη και καθιστά την Ελλάδα στρατηγικό κόμβο για την περαιτέρω ανάπτυξη του Ομίλου, αποτελώντας την μεγαλύτερη αγορά (31%) του συνολικού του τζίρου.

Προηγούμενο άρθροΠΑΤΡΑ: Εξαφάνιση – θρίλερ
Επόμενο άρθροK.Kόλλιας: Από θαύμα γλίτωσε ο Σολομός