Αρχική Eπικαιρότητα Συγκλονίζει η γιαγιά-σύμβολο της απόγνωσης: Έχασα τον άντρα μου, φώναζα βοήθεια

Συγκλονίζει η γιαγιά-σύμβολο της απόγνωσης: Έχασα τον άντρα μου, φώναζα βοήθεια

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στις Γoύβες της Εύβοιας περιέγραψε στις τηλεοπτικές κάμερες η 81χρονη κα Παναγιώτα, η φωτογραφία της οποίας έκανε τον γύρο του κόσμου μέσω των social media αλλα και των πρωτοσέλιδων του ξένου Τύπου.

Η κα Παναγιώτα μίλησε στο Star για τη στιγμή που τραβήχτηκε η φωτογραφία. «Εκείνη την ώρα κατέβαινε η φλόγα και ο άντρας μου έτρεχε με τον κουβά να ρίξει νερό από πίσω που ερχόταν η φωτιά. Και εγώ τον έχασα και φώναζα για βοήθεια. Μαζεύτηκε η αστυνομία, ο κόσμος, όλοι. Όλο το χωριό είναι μια γροθιά για αυτά τα πράγματα. Πράγματι ήρθαν και βοηθήσανε όλοι.»

«Θόλωνε το μυαλό μου. Λιποθύμησα, με άρπαξαν οι αστυφύλακες και με πιέσανε να με βάλουν μέσα στο αυτοκίνητο. Με πήγανε στο κέντρο υγείας, μου κάνανε ενέσεις, μου βάλανε οξυγόνο και όρο και δε θέλανε να φύγω. Εγώ όμως δεν ήθελα να κάτσω, ήθελα να έρθω εδώ στο σπίτι μου» λέει ενω τα μάτια της δεν κρύβουν τη θλίψη της.

Στο νοσοκομείο, της έλεγαν πως τα σπίτια δεν έχουν πάθει τίποτα, προκειμένου να την καθησυχάσουν και ότι έχει καεί μόνο το δάσος: «Γιατί να καεί το δάσος; Δεν είναι αμαρτία;» δηλώνει φανερά στεναχωρημένη.

Σχετικά με το πώς αισθάνεται που η φωτογραφία της έγινε viral, η κυρία Παναγιώτα απάντησε πολύ ταπεινά, με λόγια που αρμόζουν σε μία τόσο θλιβερή καταστροφή: «Δε με ενδιαφέρει αυτό το πράγμα. Με ενδιαφέρει να σηκωνόμουν μια μέρα και να τα έβλεπα όλα όπως τα ήξερα. Δεν ήθελα προβολή. Τι να την κάνω; Με ενδιαφέρει να δείξουν ενδιαφέρον για τον τόπο. Όλη η Εύβοια έχει καεί.»

Πηγή: news247.gr