15.1 C
Corinth
Παρασκευή, 19 Απρ, 2024
Super TV όλες οι εκπομπές online
Αρχική Ν. Αρκαδίας Αρκαδία-Φωτιά: Το πύρινο μέτωπο πέρασε μέσα από οικισμούς

Αρκαδία-Φωτιά: Το πύρινο μέτωπο πέρασε μέσα από οικισμούς

Μεγάλο παραμένει το μέτωπο της φωτιάς που έχει περάσει από την Ηλεία στη Γορτυνία αφήνοντας πίσω του στάχτη και ανυπολόγιστες καταστροφές.

Με το πρώτο φως της μέρας δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα επιχειρούν στο σημείο.

«Είναι η φωτιά που έχει περάσει στη Γορτυνία από την Ηλεία. Υπάρχουν πολλές μικρές κατά τόπους εστίες. Χθες και προχθές έγινε μια μεγάλη προσπάθεια και με τα εναέρια μέσα. Η φωτιά εκτείνεται σε μήκος χιλιομέτρων. Έχει περάσει μέσα από οικισμούς. Στη Χώρα υπάρχουν σπίτια που έχουν καεί, και η φωτιά πέρασε και από τις Ράχες. Και σήμερα θα είναι μια δύσκολη μέρα, αναμένουμε ενίσχυση των δυνάμεων της πυροσβεστικής», είπε το πρωί της Τρίτης ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος, περιγράφοντας την δύσκολη κατάσταση,

«Το μέτωπο έχει μεγάλο μήκος. Είναι κοντά στους οικισμούς Λιβαδάκι και Τουμπίτσι. Έχουν εκκενωθεί εγκαίρως οι οικισμοί που πρέπει. Γίνεται προσπάθεια και από πάρα πολλούς ιδιώτες. Ο καιρός σήμερα είναι σχετικά καλός, οι άνεμοι έχουν πέσει. Ελπίζω ότι η σημερινή μέρα θα είναι καλύτερη. Στη Γορτυνία μέχρι εχτές είχαν καεί 39.800 στρέμματα. Η φωτιά είναι σε δύσβατη περιοχή και με πυκνή βλάστηση», συμπλήρωσε μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega.

Όπως εξήγησε, «υπάρχουν αναζωπυρώσεις και εστίες φωτιάς, οι οποίες είναι πολλές».

Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι «είναι σημαντική η συμβολή ιδιωτών, που εθελοντικά, με τα δικά τους μηχανήματα, αλλά και τα μηχανήματα της αυτοδιοίκησης, συνδράμουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων».

Όσον αφορά στο άλλο μέτωπο της Αρκαδίας, στην Μεγαλόπολη, ο Χρήστος Λαμπρόπουλος ανέφερε ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν».