Αρχική Χωρίς κατηγορία Μπαράζ πυρκαγιών σε Μεσσηνία και Λακωνία

Μπαράζ πυρκαγιών σε Μεσσηνία και Λακωνία

Στις περιοχές των μεγάλων πυρκαγιών στην Μεσσηνία -στο Βασιλίτσι της Κορώνης και στον Μαγκλαβά στο Βλαχόπουλο- έκανε αυτοψία το απόγευμα σήμερα Τρίτη 3 Αυγούστου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε επιτόπου από τον συντονιστή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων υποστράτηγο Γιώργο Πουρναρά και τον περιφερειακό συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Πελοποννήσου Βασίλη Χαντζή για την κατάσταση στα μέτωπα, τόσο της Μεσσηνίας, όσο και της Λακωνίας -καθώς σε εξέλιξη βρισκόταν και η πυρκαγιά στην περιοχή Καστανιά του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Στα μέτωπα των πυρκαγιών βρέθηκαν ακόμα, οι αντιπεριφερειάρχες Στάθης Αναστασόπουλος και Βασίλης Καπέλιος.

ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Στον οικισμό Λιβαδάκια, κοντά στο Βασιλίτσι, αρκετά σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν 65 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη, με τη συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών, όπως επίσης υδροφόρων και μηχανημάτων έργου της Π.Ε. Μεσσηνίας και των τοπικών δήμων.

Αργά σήμερα το μεσημέρι, κάτοικοι και περίοικοι στην ευρύτερη περιοχή του Βασιλιτσίου -και συγκεκριμένα σε Βασιλίτσι, Λιβαδάκια και Αγιο Γεώργιο- έλαβαν μήνυμα μέσω της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης 112 για εκκένωση με υπόδειξη να κατευθυνθούν προς Κορώνη.

Το άλλο μέτωπο πυρκαγιάς στη Μεσσηνία, στον ορεινό όγκο του Μαγκλαβά, κοντά στο Βλαχόπουλο, βρισκόταν σε εξέλιξη μέχρι αργά το απόγευμα ενώ στις προσπάθειες πυρόσβεσης μετείχαν -σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική- 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα, με τη συνδρομή μηχανημάτων έργου και υδροφόρων της Π.Ε. Μεσσηνίας και των τοπικών δήμων.

 

ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

Σε εξέλιξη βρισκόταν, στο μεταξύ, μέχρι αργά το απόγευμα σήμερα Τρίτη 3 Αυγούστου, πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά το μεσημέρι σε δασική έκταση στην Καστανιά του δήμου Ανατολικής Μάνης.

Κινητοποιήθηκαν αμέσως επίγειες και εναέριες δυνάμεις, αποτελούμενες από 55 άντρες με 21 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη, εθελοντές πυροσβέστες, ενώ συνέδραμαν μηχανήματα έργου και υδροφόρα οχήματα της Π.Ε. Λακωνίας και των τοπικών δήμων. Προληπτικά δόθηκε εντολή εκκένωσης στους κατοίκους της Καστανιάς, του Αγίου Νικολάου, στα Κόκκινα Λουριά και στο Σελεγούδι.