Αρχική Eπικαιρότητα «Πέταξε» στο χρυσό ο Μίλτος Τεντόγλου σε έναν τελικό θρίλερ!

«Πέταξε» στο χρυσό ο Μίλτος Τεντόγλου σε έναν τελικό θρίλερ!

Σε ένα τελικό θρίλερ -όπως εξελίχθηκε- ο Μίλτος Τεντόγλου κατάφερε να κάνει σπουδαία «πτήση» προς το χρυσό μετάλλιο στο τελικό του άλματος εις μήκος!

Με ασύλληπτο άλμα στα 8.41, ο 23χρονος αθλητής σκαρφάλωσε στη κορυφή του βάθρου και χάρισε το δεύτερο μετάλλιο στην Ελλάδα στο Τόκιο!

Ο Τεντόγλου ξεκίνησε την προσπάθεια του με άλμα στα 8.11, ωστόσο εν συνεχεία είχε δύο άκυρες προσπάθειες που τον έριξαν στην πέμπτη θέση.

Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να πτοηθεί ο Έλληνας αθλητής, που κράτησε τη τελευταία και «χρυσή» του προσπάθεια για να φτάσει στην κορυφή!

Πίσω του στη δεύτερη θέση ο Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία και στη τρίτη θέση ο συμπατριώτης του ο Μάικελ Ντεμέτριο Μασό. Αμφότεροι οι Κουβανοί δεν πραγματοποίησαν τη τελευταία τους προσπάθεια, μετά την «πτήση» του Τεντόγλου, καθώς είχαν προβλήματα τραυματισμών.

Οι δηλώσεις του Μίλτου Τεντόγλου, μετά την «πτήση» του στα 8.41μ και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο τελικό του άλματος εις μήκος.

Ο Έλληνας αθλητής, σε δηλώσεις που παραχώρησε στην κάμερα της ΕΡΤ, αναφέρθηκε τόσο στα πρώτα κακά άλματά του, όσο και στο τελευταίο που τον ταξίδεψε στη κορυφή του βάθρου.

Συγκεκριμένα, ο 23χρονος ανέφερε:

«Δεν το περίμενα να κερδίσω με αυτό το τρόπο. Σήμερα ήμουν τυχερός και άτυχος ταυτόχρονα. Δεν ξέρω τι έπαθα στις πρώτες προσπάθειες μου, ήταν χάλια». 

Στο τέλος έκανα ακριβώς την ίδια επίδοση με τον πρώτο Κουβάνο που η αλήθεια είναι πως ήταν καλύτερος από εμένα σήμερα. Στην τελευταία μου προσπάθεια προσπάθησα να κάνω ένα απλό αλματάκι, απ’ αυτά που έχω συνηθίσει να κάνω. Στις προηγούμενες μάλλον το σκεφτόμουν περισσότερο και δεν μπορούσα να το βρω».

Η τελική κατάταξη

1.ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ (ΕΛΛΑΔΑ)       8.41     –ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ–

2.Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία (Κούβα)  8.41     –ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ–

3.Μέικελ Μάσο (Κούβα)             8.21     –ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ–

4.Εουσέμπιο Κάσερες (Ισπανία)     8.18

5.Τζούβεν Χάρισον (ΗΠΑ)           8.15

6.Γιούκι Χασιόκα (Ιαπωνία)        8.10

7.Τομπίας Μόντλερ (Σουηδία)       8.08

8.Φιλίπο Ραντάτσο (Ιταλία)        7.99

 

Πηγή: SPORTS.ERT.GR