Αρχική Ν. Κορινθίας Δήμος Σικυωνίων: Πώς θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες τις μέρες του καύσωνα

Δήμος Σικυωνίων: Πώς θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες τις μέρες του καύσωνα

Περιορισμένο ωράριο στις υπηρεσίες καθαριότητας – Έκκληση στους πολίτες
να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις – Οδηγίες προστασίας
από τις ακραίες θερμοκρασίες

Όπως είναι ήδη γνωστό, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, έχει προειδοποιήσει για την κορύφωση ακραίων καιρικών φαινομένων, πολύ υψηλών θερμοκρασιών τη Δευτέρα 2 Αυγούστου και την Τρίτη 3 Αυγούστου και στην περιοχή μας.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης αυτής, η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα περιορισμού της εργασίας, μη προσέλευσης εργαζομένων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες στις υπηρεσίες τους και άλλα μέτρα, προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία και ο γενικός πληθυσμός.

Στο πλαίσιο αυτό, ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 2 Αυγούστου και την Τρίτη 3 Αυγούστου, όλες οι υπηρεσίες του δήμου Σικυωνίων θα λειτουργήσουν μόνο για κατεπείγουσες και άμεσες υποθέσεις.

Ειδικά, οι υπηρεσίες καθαριότητας, όπως προβλέπεται από τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, θα λειτουργήσουν με συντετμημένο ωράριο και ως εκ τούτου θα είναι περιορισμένη η δυνατότητα αποκομιδής των απορριμμάτων. Γι’ αυτό το λόγο παρακαλούμε πολύ για την ορθή διαχείριση των οικιακών και άλλων απορριμμάτων, ώστε να μην αποτίθενται έξω από τους κάδους, διότι αυτό επιβαρύνει και τη δημόσια υγεία, αλλά και μπορεί να αποτελέσει, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς.

Σ’αυτή τη δύσκολη στιγμή πρέπει να επιδείξουμε όλοι σύνεση και υπευθυνότητα, ατομική και συλλογική, ώστε να ξεπεράσουμε με ασφάλεια τις επικίνδυνες και ακραίες καιρικές συνθήκες που θα αντιμετωπίσουμε.

Επίσης, παρακαλούμε πολύ τους δημότες μας να προστατέψουν τους εαυτούς τους και τους οικείους τους, να μην μετακινούνται άσκοπα κατά τις μέρες που οι θερμοκρασίες θα αγγίξουν ακραίες τιμές και να μην προσέρχονται στις δημοτικές υπηρεσίες παρά μόνο για κατεπείγουσες υποθέσεις τους που δεν μπορούν να διεκπεραιωθούν τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά.

Οι καιρικές συνθήκες με τις οποίες θα έρθουμε αντιμέτωποι είναι πρωτοφανείς και οπωσδήποτε εξαιρετικά επικίνδυνες. Γι’ αυτό λοιπόν, απευθύνουμε έκκληση στους δημότες και επισκέπτες του δήμου μας να τηρούν πιστά τις οδηγίες της Γεν. Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ήτοι:

  • Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
  • Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.
  • Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.
  • Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.
  • Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες.