Αρχική Eπικαιρότητα Η φιλικότερη πόλη της χώρας αναδείχθηκε το Ηράκλειο

Η φιλικότερη πόλη της χώρας αναδείχθηκε το Ηράκλειο

Η δημοσκόπηση κατένειμε τις πόλεις ανάλογα με τη φιλικότητα, θέτοντας στους συμμετέχοντες ερωτήσεις που αφορούσαν στην καλοσύνη, τη στήριξη και τη φροντίδα που δείχνουν στους άλλους.

Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας σήμερα και ο Δήμος Ηρακλείου ανακοίνωσε πως το Ηράκλειο αναδείχθηκε η φιλικότερη πόλη της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποίησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων OnePoll έλαβε δείγμα από 2.000 ενήλικες από έξι διαφορετικές πόλεις σε όλη την Ελλάδα το χρονικό διάστημα από 5 έως 20 Μαΐου 2021. Η δημοσκόπηση κατένειμε τις πόλεις ανάλογα με τη φιλικότητα, θέτοντας στους συμμετέχοντες ερωτήσεις που αφορούσαν στην καλοσύνη, τη στήριξη και τη φροντίδα που δείχνουν στους άλλους.

Η έρευνα έλαβε υπόψιν της πόσο επηρέασε και επηρεάζει μέχρι σήμερα η πανδημία τις σχέσεις και το βαθμό κοινωνικότητας που αναπτύσσεται μεταξύ των ανθρώπων. Στο πλαίσιο αυτό το Ηράκλειο θα «αδελφοποιηθεί» με το φανταστικό νησί του «Σάντορ» από την πετυχημένη και γνωστή σε όλο τον κόσμο και ειδικά στα παιδιά, τηλεοπτική σειρά «Τόμας το Τρενάκι» που για 75 χρόνια διδάσκει στους μικρούς της φίλους την αξία της φιλίας, του σεβασμού και της αλληλεγγύης.

Σήμερα στην κατάταξη μεταξύ των πιο φιλικών πόλεων συμπεριλαμβάνονται μαζί με το Ηράκλειο, η Οξφόρδη, το Σύδνεϋ, το Ώκλαντ, η Νάπολη, η Σμύρνη και η Κιέλτσε. Μάλιστα, ως επιστέγασμα της «αδελφοποίησης» θα παραδοθούν στο Δήμο Ηρακλείου για να διανεμηθούν σε Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς παιχνίδια με τον Τόμας το Τρενάκι.

Προηγούμενο άρθρο«Αγαπημένη αστυνομία όταν την σφάξει θα ενημερώσω πρώτα τα κανάλια» – Συγκλονίζει η καταγγελία γειτόνισσας του γυναικοκτόνου
Επόμενο άρθροΗ τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Junior Motocross 2021 στην Μεγαλόπολη (live)