Αρχική Eπικαιρότητα Freedom Pass: Το έχουν ενεργοποιήσει περισσότεροι από 130.000 νέοι – 4.500 μέσω...

Freedom Pass: Το έχουν ενεργοποιήσει περισσότεροι από 130.000 νέοι – 4.500 μέσω ΚΕΠ

Περισσότεροι από 130 χιλιάδες νέοι 18 έως 25 ετών που έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση εμβολίου κατά της Covid-19 έχουν συμπληρώσει την αίτησή τους για το «Freedom Pass».

Η πλατφόρμα άνοιξε μόλις εχθές και η ροή των αιτήσεων είναι σταθερά ανοδική.

Όπως δήλωσε, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς Το σύνολο των δικαιούχων νέων προς το παρόν είναι περίπου 260 χιλιάδες, τόσοι έχουν ήδη κάνει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου. Σε αυτό το νούμερο προστίθενται διαρκώς καινούργιοι δικαιούχοι καθώς συνεχίζονται οι εμβολιασμοί.

Ο κ. Γεωργαντάς τόνισε (Οpen) ότι  από τον συνολικό αριθμό αιτήσεων, οι 4,5 χιλιάδες ικανοποιήθηκαν μέσω φυσικής παρουσίας των δικαιούχων στα ΚΕΠ.

Επί του συνόλου των 950 χιλιάδων νέων που εντάσσονται στην ηλικιακή ομάδα 18 έως 25 ετών, ήδη περίπου το 30% έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου.

Οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν την αίτηση για το «Freedom Pass» στην πλατφόρμα freedompass.gov.gr για την προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ.

Μπορούν επίσης να απευθύνονται στα ΚΕΠ.

Προηγούμενο άρθροΕρώτηση βουλευτών της Ελληνικής Λύσης σχετικά με τις αφύλακτες στάσεις του προαστιακού από Κιάτο μέχρι Αίγιο
Επόμενο άρθρο«Γρίφος» ο αριθμός των ανεμβολίαστων στο ΕΣΥ