Αρχική Ν. Κορινθίας Κ.Κόλλιας: Σημαντική η συμβολή της Εκκλησίας στης αντιμετώπιση της πανδημίας

Κ.Κόλλιας: Σημαντική η συμβολή της Εκκλησίας στης αντιμετώπιση της πανδημίας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος , συνεδρίασε χθές 20 Ιουλίου 2021 και εξέδωσε εγκύκλιο η οποία θα διαβαστεί την Κυριακή στις Εκκλησίες όλης της χώρας στο πλαίσιο της συνεργασίας θρησκείας και επιστήμης ενάντια στην πανδημία του COVID-19 .
Εκφράζω την απόλυτη ικανοποίησή μου για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, που θα συμβάλλει περαιτέρω στην αντιμετώπιση της πανδημίας που τόσο ταλαιπώρησε τους πολίτες και έπληξε την οικονομία της χώρας μας . Από την αρχή της πανδημίας η Εκκλησία έχει συμβάλλει στην αντιμετώπιση του κορονοϊού και στον περιορισμό της διασποράς του . Σήμερα κάνει ακόμα ένα βήμα προς την ίδια κατεύθυνση αποστέλλοντας την εν λόγω εγκύκλιο , ώστε να διαβαστεί στους ναούς και να παρακινηθούν οι ιερείς και οι πιστοί , να εμβολιαστούν . Θα ήθελα να αναφερθώ στην δήλωση του Mακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου, ο οποίος χαρακτηριστικά αναφέρει πως όσοι πολεμούν θρησκεία και επιστήμη είναι σε λανθασμένο δρόμο , καθότι η θρησκεία και η επιστήμη έχουν τον χώρο τους και τη δυνατότητα να συνεργαστούν . Τέλος , θα ήθελα να κάνω ιδιαίτερη μνεία στη στάση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη μας κ. Διονυσίου , ο οποίος από την αρχή είχε πάρει ξεκάθαρη θέση και πάντοτε προτρέπει τους πιστούς να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και να τηρούν όλα όσα προτείνονται από την ιατρική και τις αρμόδιες υπηρεσίες .
Προηγούμενο άρθροΑντώνης Κανάκης : «𝚪𝚨𝚳𝚮𝚯𝚮𝚱𝚬 𝚮 𝚽𝚨𝚺𝚮» 𝚳𝛊𝛂 𝛋𝛐𝛊𝛎𝛚𝛎𝛊́𝛂 𝛑𝛐𝛖 𝛉𝛆𝛒𝛊́𝛇𝛆𝛊 𝛐́𝛕𝛊 𝛔𝛑𝛆́𝛒𝛎𝛆𝛊 𝛋𝛂𝛊 𝛍𝛆𝛕𝛂́ 𝛑𝛂𝛒𝛂𝛅𝛐́𝛏𝛚ς, 𝛂𝛎𝛕𝛊𝛋𝛒𝛖́𝛇𝛆𝛊 𝛑𝛂́𝛎𝛕𝛂 𝛔𝛐𝛋𝛂𝛒𝛊𝛔𝛍𝛆́𝛎𝛈 𝛕𝛈 𝛔𝛐𝛅𝛆𝛊𝛂́ 𝛕𝛈ς.
Επόμενο άρθροΠΑΤΡΑ: Εμβολιάστηκε ο γιος Πατρινού βουλευτή! Μόλις 15 ετών – Το μήνυμα του στο διαδίκτυο – ΦΩΤΟ