Αρχική Ν. Αργολίδος Συνάντηση Ανδριανού με Ταγαρά στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τα Τοπικά...

Συνάντηση Ανδριανού με Ταγαρά στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια στην Αργολίδα

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιο για θέματα χωροταξίας και αστικού περιβάλλοντος, κ. Νίκο Ταγαρά με τον οποίο συζήτησε το ζήτημα των τοπικών πολεοδομικών σχεδίων που εκκρεμούν προς ένταξη στην Αργολίδα.

Ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με τον Υφυπουργό συναντηθήκαμε εκ νέου και συζητήσαμε το ζήτημα των τοπικών πολεοδομικών σχεδίων που εκκρεμούν προς ένταξη στην Αργολίδα, μια δράση που πλέον χρηματοδοτείται και από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ο κ. Ταγαράς με ενημέρωσε ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα ενταχθούν πιλοτικά 10 νησιά ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου θα ενταχθούν 60 ενότητες, μεταξύ των οποίων και η δημοτική ενότητα Άργους, η δημοτική ενότητα Νέας Κίου και η δημοτική ενότητα Λέρνας.

Επεσήμανα στον Υπουργό αφ’ ενός  την ανάγκη να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στη διαδικασία ένταξης και των υπολοίπων ενοτήτων της Αργολίδας, όπως του Κουτσοποδίου, της Λυρκείας, των  Μυκηνών, της Αλέας κ.λ.π., ώστε να δοθεί συνολική, ολοκληρωμένη, δίκαιη και εφαρμόσιμη λύση στη χρονίζουσα αυτή εκκρεμότητα για την εν γένει αναπτυξιακή δραστηριότητα των περιοχών αυτών, και αφετέρου το γεγονός ότι η Αργολίδα και ειδικότερα η Δημοτική Ενότητα Άργους αλλά και Νέας Κίου και Λέρνας είναι περιοχές που έχουν ταλαιπωρηθεί έντονα και για πάρα πολλά σε ό,τι αφορά τη διαδικασία θέσπισης Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου και Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και πρέπει να είναι από τις πρώτες περιοχές προς τροποποίηση τους μέσω της θέσπισης νέων Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (Τ.Π.Σ.), λαμβάνοντας υπόψη και την γνώμη όλων των φορέων και κυριότερα της τοπικής αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού».