Αρχική Χωρίς κατηγορία Στην Πάτρα το 4χρονο κοριτσάκι που επιχείρησε να πνίξει η μητέρα του...

Στην Πάτρα το 4χρονο κοριτσάκι που επιχείρησε να πνίξει η μητέρα του – ΒΙΝΤΕΟ

Στο Χαμόγελο του Παιδιού φιλοξενούνται τόσο το 4χρονο κοριτσάκι που κακοποιήθηκε από την μητέρα του, εις βάρος της οποίας κατατέθηκε προχθές στην Εισαγγελία Αθηνών καταγγελία για απόπειρα πνιγμού, όσο και τα δυο αδέρφια του, ηλικίας τεσσάρων και δυο ετών αντίστοιχα.

Γείτονες επικοινώνησαν με το Χαμόγελο και ενημέρωσαν για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που αντιμετώπιζε η οικογένεια στο υπόγειο διαμέρισμα των 30 τμ στα Σεπόλια.

Με παρέμβαση εισαγγελέα, τα τρία παιδιά μεταφέρθηκαν σε εγκαταστάσεις του Χαμόγελου στη Πάτρα ενώ η μητέρα τους ζητούσε μέσω Facebook να βρεθεί μεγαλύτερο διαμέρισμα, καθώς και τρόφιμα και χρήματα για την οικονομική τους ενίσχυση.

Σύμφωνα με τον γιατρό του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, Νίκο Κουδούνη, ο οποίος προσφέρθηκε εθελοντικά να τους βοηθήσει, είχαν καταφέρει να μαζέψουν ένα σεβαστό χρηματικό ποσό, περίπου 3.000 ευρώ καθώς και αρκετές σακούλες με τρόφιμα και ρούχα, κάποια απ’ τα οποία πέταξε η μητέρα στα σκουπίδια, διότι δεν χωρούσαν στο σπίτι τους.

«Τους βοηθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις, όμως μόλις είδα το βίντεο της κακοποίησης, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να το καταθέσουμε στον εισαγγελέα» είπε στο protothema.gr o γιατρός.Το πρωί της περασμένης Δευτέρας, ακολούθησε η καταγγελία του πατέρα του δίχρονου αγοριού (τα άλλα δυο παιδιά προέρχονται από την σχέση της μητέρας με άλλον σύντροφο) στην Εισαγγελία Αθηνών. Υποστήριξε ότι η πρώην του σύντροφος κακοποιούσε την 4χρονη κόρη της, προσκομίζοντας μάλιστα και το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό από κάμερα που είχε τοποθετήσει στο δωμάτιο τους.

«Στο επίμαχο βίντεο απεικονίζεται κακοποίηση και απόπειρα ανθρωποκτονίας (απόπειρα πνιγμού) της τέως συντρόφου μου κατά της ανήλικης κόρης της, ετών 4, που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια του 6χρονου ανήλικου τέκνου της» αναφέρει στην καταγγελία του, την οποία κατέθεσε μαζί με την δικηγόρο του, Μαριζάνα Κίκιρη.

Χθες η πρώην σύντροφος του και μητέρα του 4χρονου κοριτσιού, επικοινώνησε με το protothema.gr και έδωσε την δική της εκδοχή. Υποστήριξε ότι τόσο η ίδια, όσο και τα παιδιά της, έχουν πέσει θύμα κακοποίησης από τον ίδιο.

Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε: «Έχω χαρτί από δικηγόρο με όλη την σωματική και ψυχολογική κακοποίηση που έκανε σε εμένα και τα παιδιά και που του ζητάω την επιμέλεια της μικρής. Έχω χαρτί από γιατρό που αποδεικνύει ότι γνώριζε ειδικά για το συγκεκριμένο συμβάν με τον αναπτήρα. Επί λέξει τον ρωτούσα να μου πει τι να κάνω γιατί το παιδί τσιρίζει και αναγκάζομαι να βάζω το χέρι μου στο στόμα της, γιατί με απειλούσαν από την γειτονιά ότι θα φέρουν την Πρόνοια, επειδή νομίζανε πως σφάζουμε το παιδί. Πρέπει να γνωρίζετε ότι έχω καταθέσει και μήνυση κατά του πρώην συντρόφου μου για ενδοοικογενειακή βία και πως υπάρχουν ηχογραφημένες συνομιλίες μου με ανθρώπους οργανισμού κακοποιημένων γυναικών που τους ζήταγα βοήθεια για να φύγω γιατί με απειλούσε ότι θα με σφάξει και εμένα και τα παιδιά. Οι γείτονές μας ξέρουν περισσότερα γιατί με έβλεπαν, πότε με μαυρισμένο μάτι, πότε με σπασμένο χέρι και με σημάδια στο πρόσωπο. Έδωσε το βίντεο στις Αρχές γιατί του είπα ότι θα τον παρατήσω..»