Αρχική Ν. Κορινθίας Motor Oil: «Έξυπνο» διυλιστήριο – Τεχνητή Νοημοσύνη στους εξοπλισμούς του Διυλιστηρίου.

Motor Oil: «Έξυπνο» διυλιστήριο – Τεχνητή Νοημοσύνη στους εξοπλισμούς του Διυλιστηρίου.

H Motor Oil στο πλαίσιο του Ψηφιακού Στρατηγικού σχεδιασμού «Digital Refinery» εκσυγχρονίζει και ενισχύει τις εγκαταστάσεις της, υιοθετώντας λύσεις Τεχνητής Νοημοσύνης για τους εξοπλισμούς του Διυλιστηρίου (Artificial Intelligence for Predictive Maintenance).

Μέσω ανάλυσης real-time δεδομένων παράγονται προβλέψεις (Machine Learning)  σχετικά με τη λειτουργία των εξοπλισμών επιτρέποντας την έγκαιρη αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων. Η λύση επιτρέπει την πρόβλεψη με ακρίβεια πάνω από 77 % σε πιθανά μη φυσιολογικά συμβάντα από 20 έως 120 ώρες πριν την εκδήλωσή τους. Με τον τρόπο αυτό αναμένεται αύξηση του χρόνου ζωής των εξοπλισμών και μείωση του κόστους συντήρησής τους.

Η λύση αναπτύχθηκε στην πλατφόρμα SAP Business Technology Platform/SAP HANA Cloud . Η επιτυχία του όλου έργου επισφραγίστηκε με την υιοθέτηση της λύσης  ως σημείο αναφοράς (Reference case) από την SAP AG, επιβράβευση που αποτελεί μία από τις μέγιστες διακρίσεις στο SAP ecosystem.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Ανδριανού με Ταγαρά στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια στην Αργολίδα
Επόμενο άρθροΟι εκμυστηρεύσεις της Καρολάιν (λίγο) πριν δολοφονηθεί