Αρχική Eπικαιρότητα Τουρισμός για Όλους: Πιθανή νέα παράταση αιτήσεων

Τουρισμός για Όλους: Πιθανή νέα παράταση αιτήσεων

Λήγει σήμερα, Δευτέρα 12/7, η τριήμερη παράταση που δόθηκε για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», μετά την αυξημένη συμμετοχή που παρατηρήθηκε. Μπορεί πάντως να δοθεί εκ νέου παράταση, όπως αποκάλυψε σήμερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Χάρης Θεοχάρης.

«Θα δούμε αν συνεχίζεται η ζήτηση για το πρόγραμμα και θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να δώσουμε νέα παράταση», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Τουρισμού στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί».

Ο Χάρης Θεοχάρης εξέφρασε παράλληλα την αισιοδοξία του για τη φετινή τουριστική κίνηση στη χώρα. Ο κ. Θεοχάρης είπε ότι «δεδομένου των συνθηκών η χώρα πάει πάρα πολύ καλά. Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου στο Ηράκλειο της Κρήτης φτάσαμε στο 83% του 2019. Συνολικά, στα περιφερειακά αεροδρόμια, είμαστε περίπου στο 55% με 60% του 2019 και στο αεροδρόμιο της Αθήνας τις τελευταίες ημέρες έχουμε αγγίξει και το 65% του 2019. Τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά για την ώρα».

Για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και πώς αυτό επηρεάζει τον τουρισμό ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι «η αύξηση των κρουσμάτων πρέπει να παρακολουθείται στενά» και πρόσθεσε ότι «θα πάρουμε όποια μέτρα χρειαστεί, γιατί δεν θέλουμε οι άλλες χώρες να μας βάλουν σε καραντίνες. Αν συνεχίσει η αύξηση κρουσμάτων δεν υπάρχει περίπτωση να τη γλιτώσουμε».

Ο υπουργός Τουρισμού απηύθυνε έκκληση προς όλους να εμβολιαστούν, ενώ δεν θέλησε να κάνει πρόβλεψη για την φετινή κίνηση στον τουρισμό, καθώς όπως είπε η φετινή χρονιά είναι πολύ δύσκολη. Όπως είπε η Ελλάδα είναι πρώτη σε προτιμήσεις στην Γαλλία και στις ΗΠΑ και τόνισε ότι «η εικόνα της χώρας μας έχει βελτιωθεί γι’ αυτό και είμαστε επιθυμητοί ξανά». «Πρέπει να μείνουμε στην ποιότητα και να κρατήσουμε τα κρούσματα για να έρθει ο κόσμος», υπογράμμισε.

Χαρακτήρισε ανευθυνότητα τη συμμετοχή σε κορονοπάρτι και τόνισε ότι «η πολιτεία έχει ευθύνη και απέναντι στους πολίτες αλλά και στους επισκέπτες».

Για τους εποχικά εργαζόμενους και τις τουριστικές επιχειρήσεις τόνισε ότι η στήριξη της κυβέρνησης ήταν συνεχής και παντού, προσθέτοντας ότι και τώρα «θα είμαστε κοντά και στις επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους».