Αρχική Ν. Κορινθίας Δήμος Κορινθίων : Το “μάλε βράσε” στους συνδυασμούς Σταυρέλη – Πνευματικού

Δήμος Κορινθίων : Το “μάλε βράσε” στους συνδυασμούς Σταυρέλη – Πνευματικού

Στο Δήμο Κορινθίων οι εκλογές δεν έχουν τελειώσει ποτέ. Και αυτό δεν αφορά τους πολίτες που λίγο τους ενδιαφέρει για αντιπολίτευση και Συμμαχία Πολιτών, αφού ζουν μία σκληρή καθημερινότητα επιβίωσης στα χρόνια της πανδημίας. Ωστόσο η ήττα του Νίκου Σταυρέλη και μάλιστα η 3η θέση στην κούρσα των εκλογών ήταν και είναι όπως φαίνεται ένα αποτέλεσμα που παρότι ο Σταυρέλης έχει κάνει σύμφωνο συνεργασίας με τον Βασίλη Νανόπουλο, δεν δείχνει να το παραδέχεται.

Δεν ξεχνάμε βέβαια την βεβαιότητα του ίδιου αλλά και των πρωτοκλασάτων στελεχών του (Μουρσούτσος, Λαμπρινός, Καρασάββας) στις εκλογές του 2019 για νίκη στις εκλογές, γεγονός το οποίο στοίχισε. Αντίστοιχη αλαζονεία διακρίνουμε και τώρα που παρότι η ήττα είναι σχετικά φρέσκια (μόλις 2 χρόνια) στον συνδυασμό μιλούν για καθαρή νίκη στις εκλογές. Και όλα αυτά την στιγμή που στα δημοτικά συμβούλια ψηφίζουν τις προτάσεις της Συμμαχίας και η αντιπολίτευσή τους περιορίζεται στο facebook και μάλιστα με ένταση λες και την άλλη Κυριακή πηγαίνουμε στις κάλπες. Φυσικά δεν ξεχνάμε την βαθιά αντιπαλότητα με τον Αλέξανδρο Πνευματικό και την εμμονή του Νίκου Σταυρέλη να του “πάρει” στελέχη από την Πορεία Ευθύνης. Στελέχη που έχουν κάνει τον κύκλο τους στην τοπική αυτοδιοίκηση πολλά χρόνια τώρα και το προτιμότερο θα ήταν αντί να περιδιαβαίνουν τους συνδυασμούς, να αποσυρθούν μπας και μυρίσει σε αυτή την πόλη φρέσκος αέρας και διαφορετικές ιδέες από τις υπάρχουσες που δεν φέρνουν ικανοποίηση στους πολίτες.

Και εκεί κάπου βρίσκεται και ο Αλέξανδρος Πνευματικός που δηλώνει ανεπίσημα για την ώρα πως θα ξαναδιεκδικήσει το Δήμο Κορινθίων με φρέσκα πρόσωπα αλλά δεν μπορούμε να κρύψουμε πως οι απώλειες που μετράει από τον Συνδυασμό του, θυμίζουν 2018 και 2019 που έχασε την πλειοψηφία του στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Βεβαίως η αντζέντα των υποψηφίων δεν έχει κλειδώσει αφού ακούγονται και άλλα ονόματα να διεκδικούν την Δημαρχία και από την άλλη πλευρά ο νόμος με τον οποίο θα διεξαχθούν οι εκλογές δεν φαίνεται να βοηθάει την ύπαρξη πολλών συνδυασμών.

Ο Βασίλης Νανόπουλος και η Συμμαχία πολιτών παρακολουθούν τις εξελίξεις και μετρούν πολύ λίγες απώλειες και όχι εκλεγμένων συμβούλων. Τα προβλήματα που υπάρχουν με αντιδημάρχους και υπηρεσίες μετά βίας προσπαθεί να τα κρατήσει χωρίς να δουν το φως της δημοσιότητας. ‘Ετσι αναλαμβάνει συνεχώς ο ίδιος πρωτοβουλίες στις περισσότερες αντιδημαρχίες, όμως η ανικανότητα των περισσοτέρων στελεχών του είναι εμφανής.

Οι εκλογές όμως είναι εκλογές και η κάλπη είναι γένους θηλυκού και μέχρι την τελευταία στιγμή ποτέ δεν ξέρεις τι απόφαση θα βγάλει. Το βέβαιο είναι πως Νανόπουλος , Σταυρέλης και Πνευματικός θα πρέπει να περιμένουν κάποια κίνηση από ………γωνία γύρω στην  Ανοιξη του 2022 που ουσιαστικά ξεκαθαρίζει το τοπίο των υποψηφίων για τις εκλογές του 2023.

Σ.Μπαλή