Αρχική Ν. Λακωνίας Μονεμβασιά: Φωτίζεται ο βράχος – Αναδυκνύεται η καστροπολιτεία

Μονεμβασιά: Φωτίζεται ο βράχος – Αναδυκνύεται η καστροπολιτεία

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με σχετική απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη, εντάχθηκε το έργο του φωτισμού του εμβληματικού βράχου της Μονεμβασιάς με πίστωση 980.542,40 ευρώ.

Πρόκειται για ένα έργο στη Μονεμβασιά, όπως σημειώνεται μεταξύ άλλων στην τεχνική έκθεση, που “αφορά στο σχεδιασμό, στην προμήθεια και στην εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων για τον ήπιο και ομοιόμορφο φωτισμό του βράχου της πιο πάνω καστροπολιτείας, με στόχο την ανάδειξή του, διατηρώντας παράλληλα αναλλοίωτη την φυσιογνωμία του. Ο φωτισμός του βράχου, θα καθορίσει ένα σημείο εστίασης, θα ενισχύσει μια ιεραρχική οργάνωση του χώρου, και θα τον αναδείξει σαν οντότητα, μέσα στον νυχτερινό ορίζοντα.

Σημαντικό στοιχείο είναι η σχέση του βράχου με τον περιβάλλοντα χώρο του, στον οποίο δεν υπάρχει φωτισμός. Έτσι, η ένταση του φωτός θα περιοριστεί σε χαμηλά επίπεδα για την ήπια ανάδειξή του, και την ταυτόχρονη προστασία της υπάρχουσας χλωρίδας και πανίδας από φωτορύπανση ή επιβλαβείς ακτίνες φωτός. Θα χρησιμοποιηθούν χαμηλές εντάσεις και ήπιες τεχνικές φωτισμού όπως αρμόζει στον χαρακτήρα του βράχου”.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας τόνισε ότι θα ακολουθήσει ανάλογο έργο για τον Ακροκόρινθο.

Προηγούμενο άρθροΧαμόγελο του Παιδιού: Εξαφανίστηκε η 17χρονη Ραφαηλία από τις Σέρρες
Επόμενο άρθροΛειτουργία δημόσια προσβάσιμων υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου