Αρχική Eπικαιρότητα Το παρασκήνιο της σύλληψης του Χρ.Παπά-Κρησφύγετο από πρώην υποψήφια με τον Η....

Το παρασκήνιο της σύλληψης του Χρ.Παπά-Κρησφύγετο από πρώην υποψήφια με τον Η. Κασιδιάρη

Το παρασκήνιο της σύλληψης του Χρήστου Παπά- Το κρησφύγετο της υποψήφιας με τον Η. Κασιδιάρη

Μια κυρία 52 ετών, πιθανότατα μέλος της Χρυσής Αυγής και πρώην υποψήφια δημοτική σύμβουλος Αθήνας με τον Ηλία Κασιδιάρη ηταν αυτή που προσέφερε καταφύγιο στον Χρήστο Παπά για σχεδόν εννέα μήνες.

Τα ρεπορτάζ των εφημερίδων και των τηλεοπτικών σταθμών καταγράφουν ένα πλούσιο παρασκήνιο γύρω από τη σύλληψη του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με αυτά.

Η πληροφορία για το κρησφύγετό του έφτασε στην Αντιτρομοκρατική την τελευταία εβδομάδα και οργανώθηκε μυστική επιχείρηση παρακολούθησης του διαμερίσματος.

Σε αυτό το διάστημα ο καταζητούμενος δεν εγκατέλειπε το διαμέρισμα ενώ, όπως δηλώνουν γείτονες, αυτό που τούς έκανε εντύπωση ήταν το γεγονός πως τα παντζούρια του σπιτιού ήταν συνέχεια κλειστά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», οι αστυνομικοί χρειάστηκε να ψάξουν και στα σκουπίδια για να εντοπίσουν στοιχεία τα οποία αποδείκνυαν ότι ο Παππάς βρισκόταν όντως εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το πρωτοκλασσάτο μέλος της Χρυσής Αυγής φέρεται να είπε πως «σκόπευε να παραδοθεί τον επόμενο μήνα».

Όπως γράφει το Βήμα, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής είχαν βάλει στο «μικροσκόπιο» ένα κύκλο περίπου 300 ατόμων που είχαν σχέσεις με τον Χρήστο Παππά και θα μπορούσαν να είχαν οργανώσει τη διαφυγή του.

Κάθε φορά ο κύκλος των ατόμων μειωνόταν, ενώ οι αστυνομικοί αντιμετώπιζαν μεγάλα προβλήματα, καθώς λόγω της καραντίνας από την πανδημία, τα άτομα αυτά δεν κυκλοφορούσαν πολύ, με αποτέλεσμα το σχέδιο να αντιμετωπίζει δυσκολίες.

Όταν έφτασαν στην 52χρονη γυναίκα από την Ουκρανία που πήρε την ελληνική ιθαγένεια το 2015, κατάλαβαν ότι είχαν μπροστά τους για πρώτη φορά το άτομο που έκρυβε τον Χρήστο Παππά.

Σύμφωνα με το CNN, για πάνω από 10 ημέρες παρακολουθούσαν το σπίτι στου Ζωγράφου που είχε τα παράθυρά του πάντα ερμητικά κλειστά και η 52χρονη συνταξιούχος έβγαινε μόνο για να πάει βόλτα τον σκύλο της.

Λίγο μετά τις 09:30, οι αστυνομικοί περικύκλωσαν το ισόγειο σπίτι, χτύπησαν πόρτες και παράθυρα, φωνάζοντας «Αστυνομία» και ότι γνωρίζουν ότι μέσα στο σπίτι είναι ο χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς.

Όταν άνοιξαν την πόρτα, ο 60χρονος τους είπε «εντάξει παιδιά, έρχομαι…» και οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής τον οδήγησαν στα κρατητήρια.

Προηγούμενο άρθροΣε Δράμα και Ξάνθη με τον Πρωθυπουργό ο Χρίστος Δήμας
Επόμενο άρθροΕβδομαδιαίες προβλέψεις από Σάββατο 3/7 έως Παρασκευή 9/7 από την Αστροπαιδεία