Αρχική Ν. Κορινθίας Νέα Δ.Επιτροπή Επιμελητηρίου Κορινθίας : θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τη χαμένη αξιοπιστία...

Νέα Δ.Επιτροπή Επιμελητηρίου Κορινθίας : θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τη χαμένη αξιοπιστία του Επιμελητήριου

Στην εκπνοή του χρόνου για τη διασφάλιση της θεσμικής και οικονομικής επιβίωσης του Επιμελητηρίου Κορινθίας, η θλιβερή και  επιζήμια  «διοίκηση της μειοψηφίας» του Φορέα οδηγήθηκε στο τέλος της, με αποτέλεσμα τη συνέχιση της λειτουργίας του Επιμελητηρίου και την αποκατάσταση της  βούλησης των μελών του. 

Υπό το φως πρόσφατης νομοθετικής εξέλιξης –και όχι τελικά κατ’ εφαρμογή της σχετικής διάταξης- η οποία ενδυναμώνει τις πραγματικές πλειοψηφίες των διοικητικών συμβουλίων των επιμελητηρίων, αποκαλύπτοντας τους …ολιγάρχες, η άνευ πλειοψηφικής νομιμοποίησης «διοίκηση της μειοψηφίας», προκειμένου να αποφύγει την παύση της από την πλειοψηφία (όπως ο Νόμος ορίζει), στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 23/6/2021 επέλεξε τον δρόμο της παραίτησης από τη Διοικητική Επιτροπή. Όλοι πλην ενός. Ο κ. Πιτσάκης παρέμεινε «Πρόεδρος».  

Ύστερα από πολύμηνες παλινωδίες, παρατυπίες και τακτικισμούς, η Διοικητική Επιτροπή που προέκυψε από τη νέα εκλογή και αποτελείται από τους: Μουρίκης Σ. (Α’ Αντιπρόεδρος), Λουζιώτης Τ. (Β’ Αντιπρόεδρος), Σουφρίλας Δ. (Γεν. Γραμματέας), Καϊλάνης Α. (Οικονομικός Επόπτης), Κουκουλάκης Σ. (Υπεύθυνος ΓΕΜΗ), Γαϊτάνος Μ. (Υπεύθυνος ΚΥ.ΕΠΙΧ.), διεκπεραίωσε, αναμόρφωσε και εισηγήθηκε τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις-ισολογισμό του Επιμελητηρίου, οι οποίες και εγκρίθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο, στο παρά ένα των ολέθριων συνεπειών για τον Φορέα. 

Δυστυχώς, η διοικητική-διαχειριστική ανεπάρκεια, οι τακτικισμοί και οι αντικαταστατικές διαδικασίες δεν εξέλειπαν ούτε στην Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου, που αποτελεί νευραλγικό οργανισμό για την ανάπτυξη του Επιμελητηρίου, των μελών του και της κοινωνίας. Με τα νέα δεδομένα για το Επιμελητήριο, κατά τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης της Εταιρείας, στις 30/6/2021 με θέμα την παύση του Διοικητικού Συμβουλίου της και την εκλογή νέου, ο Πρόεδρός του κ. Πιτσάκης, επέλεξε να υποβάλλει την παραίτησή του και να αποχωρήσει από τη διαδικασία (!!!), ενώ «υπέβαλε» προφορικά τις παραιτήσεις και των υπολοίπων μελών,που ηταν απόντα , επικαλούμενος τηλεφωνική συνεννόηση μαζί τους, δήλωση που βεβαίως δεν έγινε δεκτή και η Γ.Σ. προχώρησε στην παύση τους. Το νέο Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Εταιρείας αποτελείται από τους: Λουζιώτης Τ.(Πρόεδρος), Γαϊτάνος Μ., Καϊλάνης Α., Αγραφιώτης Π., Μπαραφάκας Χρ., Μποζίκης Αν., Οικονόμου Χρ., Η νέα Διοίκηση αποφάσισε ήδη τον ορισμό ορκωτού λογιστή για διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο της Εταιρείας όπως είχε αποφασιστεί από τη γενική συνέλευση στις 19/4/21.  

Στη μακρά και επίπονη διαδρομή και προσπάθεια για την τήρηση της νομιμότητας, της διαφάνειας και της συλλογικής δράσης χωρίς αποκλεισμούς, για την έμπρακτη επικράτηση του σεβασμού προς τον Θεσμό του Επιμελητηρίου και προς τα μέλη του, για την αποφυγή των δραματικών συνεπειών μιας ανεπαρκούς και τυχοδιωκτικής Διοίκησης, μοναδικός μας γνώμονας ήταν και είναι το όφελος των συναδέλφων μας επιχειρηματιών και επαγγελματιών και η συμβολή του Φορέα μας στην κοινωνία και οικονομία του τόπου μας.  

Ελπίζουμε και ευχόμαστε ο κ. Πιτσάκης να εμπεδώσει και να αποδεχθεί επιτέλους  ότι ο τίτλος και η καρέκλα του «Προέδρου» δεν αρκούν για να νομιμοποιηθεί ως επικεφαλής του Επιμελητηρίου, όπως άλλωστε εκφράστηκε και από τη βούληση των μελών μας στις επιμελητηριακές εκλογές, και στη νέα αρχή που ήδη κάνει το Επιμελητήριο να βρεθεί έστω και την ύστατη στιγμή στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Εμείς αυτό που μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τα μέλη μας είναι ότι θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τη χαμένη αξιοπιστία του Επιμελητήριου και να κάνουμε το επιμελητήριο πιο χρήσιμο για περισσότερα μέλη του.

1.ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

2. ΓΑΪΤΑΝΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

3. ΓΕΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

4. ΚΑΙΛΑΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

5. ΚΟΥΚΟΥΛΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

6. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΛΕΝΗ

7. ΛΟΥΖΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

8. ΜΟΥΡΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

9. ΜΠΑΡΑΦΑΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

10.ΜΠΟΖΙΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

11. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

12.ΤΑΟΥΞΙΔΗ ΜΑΡΙΝΑ

13. ΣΟΥΦΡΙΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ