Αρχική Ν. Κορινθίας Νίκος Ταγαράς από Θεσσαλονίκη : «Η Θεσσαλονίκη αλλάζει και μεταμορφώνεται σε μία...

Νίκος Ταγαράς από Θεσσαλονίκη : «Η Θεσσαλονίκη αλλάζει και μεταμορφώνεται σε μία σύγχρονη Ευρωπαική πόλη

Τη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε ,ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκος Ταγαράς , με πρώτη στάση  το Δημαρχείο της πόλης, όπου μαζί με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα και τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιο Μπακογιάννη συζήτησαν με τον Δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα για όλα τα σημαντικά θέματα που  προχωρά  το Υπουργείο στην συμπρωτεύουσα.

Μεγάλες παρεμβάσεις, όπως η ανάπλαση της ΔΕΘ αλλά και της Νέας Τούμπας με το γήπεδο του ΠΑΟΚ, το Μουσείο Ολοκαυτώματος, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Θεσσαλονίκης, το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, τα Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων και άλλα πολλά για τα οποία το ΥΠΕΝ κατέχει καθοριστικό ρόλο, βρέθηκαν στο επίκεντρο όλων των συναντήσεων.

Κατόπιν, ο Κορίνθιος Υπουργός  συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εσωτερικών και αρμόδιο για τα θέματα Μακεδονίας, Σταύρο Καλαφάτη, με την επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, όπως και με τον Πρόεδρο της ΔΕΘ, Αναστάσιο Τζήκα.

Επόμενος σταθμός το σημείο όπου θα κατασκευασθεί το Μουσείο Ολοκαυτώματος, «ένα έργο ιστορικής μνήμης και υψηλού συμβολισμού διεθνούς εμβέλειας» όπως ανέφερε ο κος Ταγαράς, προσθέτοντας πως : « Γι’ αυτό το έργο δε μπορώ να κρύψω τα ανάμεικτα συναισθήματα συγκίνησης και ικανοποίησης, καθώς στο ΥΠΕΝ καταβάλλαμε όλες μας τις προσπάθειες, ώστε το έργο να μπει σε τροχιά υλοποίησης μέσα στο έτος!», αναφέρει στη σελίδα του στο F  .

Επίσης ο Υφυπουργός , επισκέφτηκε το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων.

«Η Θεσσαλονίκη αλλάζει, μεταμορφώνεται και εξελίσσεται σε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη που θα πρωταγωνιστήσει εντός και εκτός των Ελληνικών συνόρων!» σχολίασε ο Νίκος Ταγαράς.