Αρχική Eπικαιρότητα “Έκρηξη” των ραντεβού για εμβολιασμό στους 18 – 25 ετών μετά το...

“Έκρηξη” των ραντεβού για εμβολιασμό στους 18 – 25 ετών μετά το Freedom Pass

Μεγάλη ανταπόκριση είχε η ανακοίνωση του Freedom Pass, της προπληρωμένης κάρτας των 150 ευρώ για τους νέους ηλικίας 18 έως 25 που έχουν εμβολιαστεί.

Όπως μεταδίδει ο ιστότοπος skai.gr, χθες κλείστηκαν 18.000 νέα ραντεβού στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα. Ο μέσος όρος των νέων ραντεβού που κλείνονταν τις προηγούμενες ημέρες ανερχόταν σε 8.000 με 9.000.

Τι είναι το Freedom Pass

“Freedom pass” ονομάζεται η προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ που θα χορηγήσει η πολιτεία σε νέους ηλικίας από 18 έως 25 ετών που έχουν ήδη κάνει ή θα κάνουν έως το τέλος του έτους τουλάχιστον τη μία δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Η κάρτα θα είναι διαθέσιμη το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου και δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού αλλά θα είναι στοχευμένη σε τουριστικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Πού θα χρησιμοποιείται η “Κάρτα Ελευθερίας”

– Αεροπορικές ακτοπλοϊκές σιδηροδρομικές και οδικές μεταφορές
– Ενοικίαση οχημάτων
– Καταλύματα, κάμπινγκ, κατασκηνώσεις
– Ταξιδιωτικά γραφεία,
– Κινηματογράφος
– Θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού
– Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι

Η “Κάρτας Ελευθερίας” θα είναι διαθέσιμη σε όσους έχουν γεννηθεί από το 1996 έως 2003. Θα είναι ψηφιακή, δηλαδή θα βρίσκεται στο “ψηφιακό πορτοφόλι” του κινητού του κάθε νέου δικαιούχου νέου, ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα και για κάρτα σε κανονική μορφή.

Η κάρτα θα εκδίδεται μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα δημιουργηθεί στο gov.gr και αφού ο ενδιαφερόμενος κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Η διαδικασία ολοκληρώνεται μία ημέρα μετά την αίτηση και ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες μέσω email και SMS.

Πώς χρησιμοποιείτε το Freedom Pass

– Η κάρτα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού
– Χρησιμοποιείται σε ηλεκτρονικό εμπόριο και e-shops
– Και ανέπαφα σε όλες τις συναλλαγές με τερματικά POS