Αρχική Eπικαιρότητα Προνόμια εμβολιασμένων: Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού

Προνόμια εμβολιασμένων: Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού

Το πλαίσιο των διευκολύνσεων για τους πλήρως εμβολιασμένους αλλά και κίνητρα για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, ανακοινώνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός είχε συσκέψεις με τους αρμόδιους υπουργούς και αυτή την ώρα θα περιγράψει όλα όσα πρόκειται να ισχύσουν το επόμενο διάστημα για τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορονοϊού και ποια προνόμια θα έχουν.

Στην παρουσίαση μετέχουν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος.

Τον λόγο πήρε πρώτος ο κ. Σκέρτσος ο οποίος κάλεσε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν. Είπε ακόμα ότι χρειάζεται μια αναπροσαρμογή στον προγραμματισμό.

Η μάχη με τον κορονοϊό δεν έχει τελειώσει και οι ασφαλείς πολίτες είναι οι εμβολιασμένοι πολίτες, είπε χαρακτηριστικά.

Εκστρατείες στοχευμένης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

Μέτρα ενθάρρυνσης υπερ του εμβολιασμού

Παίρνοντας τον λόγο ο πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα φαίνεται να κερδίζει την μάχη και να αίρονται οι περιορισμοί. Η κανονική ζωή επιστρέφει στους ρυθμούς της. Είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση στήριξε το σύστημα υγείας, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.

Ήρθε η ώρα η Πολιτεία να επιβραβεύσει τους πολίτες που πέρασαν δύσκολα τους νέους από 18 έως 25 ετών, τόνισε ακόμα. Από σήμερα ανοίγεται άλλο ένα παράθυρο ελευθερίας. Με την πρώτη δόση θα παίρνουν μια προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ. Μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό θα αξιοποιούν αυτό το νέο ψηφιακό πορτοφόλι είτε για διακοπές είτε για διασκέδαση.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην μετάλλαξη Δέλτα λέγοντας ότι όσοι δεν εμβολιάζονται θα είναι σιωπηλοί αναμεταδότες του ιού.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση ανακοινώνει νέους πόρους και κεφάλαια σε όσους πλήττονται από την πανδημία. Για πρόσθετους πόρους σε τουρισμό, μεταφορές και εστίαση.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους νέους να τσιμπήσουν την ευκαιρία και να τσιμπηθούν με ένα εμβόλιο, όπως τόνισε χαρακτηριστικά για να συμβάλλουν στην μεγάλη προσπάθεια και να βοηθήσουν στο χτίσιμο του τείχους ανοσίας.