Αρχική Περ. Πελοποννήσου Η θέση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην παγκόσμια κατάταξη

Η θέση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην παγκόσμια κατάταξη

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της παγκόσμιας κατάταξης «Top Universities by Top Google Scholar Citations» της Webometrics. Ο συγκεκριμένος  πίνακας κατάταξης, ο οποίος δημοσιεύθηκε για 12η φορά, περιλαμβάνει 4234 Πανεπιστήμια, μεταξύ των οποίων και τα 24 Ελληνικά.

Η συγκεκριμένη κατάταξη συντάσσεται με βάση τον αριθμό ετεροαναφορών (citations) του ερευνητικού έργου των καθηγητών και ερευνητών των Ιδρυμάτων. Ο εντοπισμός των ετεροαναφορών γίνεται μέσω της πλέον δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης ακαδημαϊκής βιβλιογραφίας, του Google Scholar. Τα στοιχεία των ετεροαναφορών συλλέχθηκαν το χρονικό διάστημα 20-24 Ιουνίου 2021, και στην τελική λίστα περιλαμβάνονται Πανεπιστήμια με τουλάχιστον 1.000 ετεροαναφορές.

Στην πρώτη θέση της κατάταξης βρίσκεται το Πανεπιστήμιο του Harvard από τις ΗΠΑ και  στην 2η 3η  και 4η θέση τα επίσης αμερικάνικα Πανεπιστήμια Stanford, Berkeley και ΜΙΤ.

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου βρίσκεται στη θέση 1522 (1607 πέρυσι) σε επίπεδο παγκόσμιας κατάταξης, ενώ αναφορικά με τα υπόλοιπα ελληνικά πανεπιστήμια φιγουράρει στη 18η. 

Προηγούμενο άρθροΠΑΤΡΑ – ΤΩΡΑ: Φωτιά στο Δημαρχείο – ΦΩΤΟ – Eκκενώθηκε το κτίριο
Επόμενο άρθροΤι έδειξαν τα χθεσινά rapid test στην Πελοπόννησο