Αρχική Eπικαιρότητα Στον ανακριτή ο πιλότος-δολοφόνος με αλεξίσφαιρο γιλέκο & κλοιό αστυνομικών

Στον ανακριτή ο πιλότος-δολοφόνος με αλεξίσφαιρο γιλέκο & κλοιό αστυνομικών

Στον ανακριτή έφτασε λίγο πριν τις 10:00 ο πιλότος, για να καταθέσει τα όσα συνέβησαν στις 11 Μαΐου στα Γλυκά Νερά, ο οποίος καθ’ ομολογίαν του σκότωσε την 20χρονη Κάρολαϊν, σε ένα έγκλημα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Μια μεγάλη πομπή με τζιπ της αστυνομίας μπήκε στα δικαστήρια μεταφέροντας τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ο οποίος και σήμερα φορούσε το χαρακτηριστικό λευκό αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Ο δικαστικός λειτουργός θα ζητήσει από τον καθ’ ομολογία δράστη του εγκλήματος να εξιστορήσει την δική του εκδοχή για αυτά που καταγράφονται στην δικογραφία για την ανθρωποκτονία και την θανάτωση ενός ζώου που η 20χρονη υιοθέτησε κουταβάκι και πίστευε πως θα μεγαλώνει μαζί με την 11 μηνών κόρη της.

Θα του ζητήσει παράλληλα να εξηγήσει όλα όσα έκανε μετά τον ασφυκτικό θάνατο της Καρολάιν προκειμένου να παραπλανήσει τις Αρχές.

Ο 33χρονος καλείται να λογοδοτήσει για δύο κακουργήματα ενώ του καταλογίζονται και δύο πλημμελήματα που αφορούν την ψευδή καταγγελία που έκανε περί ληστείας και των ψευδών καταθέσεων που έδινε επί σειρά ημερών στην Αστυνομία.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκ των συνηγόρων του πιλότου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης , ο κατηγορούμενος σκοπεύει απολογούμενος να δώσει κάθε λεπτομέρεια και να εκθέσει στον ανακριτή κάθε στοιχείο της υπόθεσης «στοιχεία που δεν τα έχει πει μέχρι στιγμής» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπαϊωαννίδης σε δημόσιες δηλώσεις του τονίζει πως δεν ήταν τίποτε από όσα έγιναν την επίμαχη νύχτα στο σπίτι στα Γλυκά Νερά, προσχεδιασμένο από τον εντολέα του και αναφέρει πως «μιλάμε για μια ακραία κατάσταση εκείνη την νύχτα».

Στην ομολογία που έδωσε στους αστυνομικούς, μετά από οκτώ ώρες εξέτασης, ο ίδιος ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης , αναφέρθηκε σε μία μεγάλη ένταση μεταξύ του ζευγαριού . Ο πιλότος είπε στους αστυνομικούς πως το θύμα έκανε βίαιη κίνηση απέναντι στο μωρό και περιγράφει μια ιδιαίτερα φορτισμένη κατάσταση ανάμεσα τους που οδήγησε σε ένα ατύχημα.

Ωστόσο η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του αφορά το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Τα στοιχεία της υπόθεσης καταλήγουν πως η 20χρονη κοιμόταν λίγα λεπτά πριν εκπνεύσει αγωνιζόμενη να πάρει ανάσα πάνω από το μαξιλάρι καθώς την πίεζε στο κεφάλι ο 33χρονος. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος σε δεύτερη ομολογία στους αστυνομικούς παραδέχθηκε πως η 20χρονη κοιμόταν λίγα λεπτά πριν την θανατώσει. Φαίνεται επίσης να είχε κάνει «προπαρασκευαστικές πράξεις» , όπως η «εξουδετέρωση» των καμερών ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος, όπως δικαιούται, θα ζητήσει να βλέπει το παιδί του.

Παραιτήθηκε ένας από τους δικηγόρους του 32χρονου πιλότου

Ένας από τους δικηγόρους του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, του καθ’ ομολογία δολοφόνου της 20χρονης Κάρολαϊν,  ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης στις κάμερες ότι αποσύρεται από την πολύκροτη υπόθεση των Γλυκών Νερών. Ο Βασίλης Σπύρου προέβη στην παραπάνω δήλωση λίγο πριν ο 32χρονος πιλότος περάσει το κατώφλι του ανακριτή.

«Δεν επιθυμώ να ασχοληθώ περαιτέρω με την υπεράσπιση αυτής της υποθέσεως, σε κανένα σκέλος της, για προσωπικούς λόγους… Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για όλο το χρόνο και τη συνεργασία», δήλωσε ο Βασίλης Σπύρου. Ερωτηθείς γιατί παραιτήθηκε αιφνιδίως, σημείωσε «Είναι προσωπικοί οι λόγοι, και σήμερα ένας άνθρωπος περνάει από τον  ανακριτή, και κρίνεται το μέλλον ενός μωρού. Οπότε οι προσωπικοί δικοί μου λόγοι δεν έχουν καμία σημασία».