Αρχική Eπικαιρότητα Έρχεται ισχυρός καύσωνας – Μέχρι και 44 βαθμούς η θερμοκρασία

Έρχεται ισχυρός καύσωνας – Μέχρι και 44 βαθμούς η θερμοκρασία

«Έρχεται ισχυρός καύσωνας!», προειδοποιεί ο Γιάννης Καλλιάνος. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο το φαινόμενο αυτό «θα έχει μεγάλη διάρκεια». ενώ οι μέγιστες θερμοκρασίες «στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές, θα αγγίξουν τους 41-42°C» και σε ορισμένες περιοχές θα φτάσουν τους 44 °C.

Την ίδια περίοδο, θα κάνει την εμφάνισή της και «σκόνη από την Αφρική σε αρκετά υψηλές συγκεντρώσεις», όπως γράφει.

 Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Καλλιάνου:

«Έρχεται ισχυρός καύσωνας!

Από την ερχόμενη Τρίτη 22/6 και έπειτα και για διάρκεια μέχρι τουλάχιστον και το επόμενο Σαββατοκύριακο 26-27/6, θα επισκεφτούν τη χώρα μας πάρα πολύ θερμές αέριες μάζες προερχόμενες από τις βόρειες και βορειοδυτικές περιοχές της Αφρικής. Καθώς θα καλύψουν μεγάλο μέρος της Μεσογείου, θα φτάσουν γρήγορα και στην Ελλάδα.

Αυτός ο καύσωνας, που ενδέχεται να μας ταλαιπωρήσει αρκετά, θα συνοδεύεται από τρία σημαντικά χαρακτηριστικά:

  • Θα έχει μεγάλη διάρκεια. Τουλάχιστον 6-7 ημέρες και με τάση να κρατήσει και και ακόμη παραπάνω. Δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει αυτό το σενάριο. Θα ξεκινήσει από την Τρίτη με λίγο πιο ήπιες θερμοκρασίες (37-38°C και τοπικά και λίγο παραπάνω) αλλά από την Τετάρτη και έπειτα η θερμοκρασία θα ανέβει πολύ παραπάνω.
  • Οι μέγιστες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του καύσωνα, στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές, θα αγγίξουν τους 41-42°C και σε ορισμένες περιοχές και παραπάνω. Υπάρχει δηλαδή η πιθανότητα προς τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας να σημειωθούν και θερμοκρασίες της τάξεως των 43-44°C σε περιοχές που θα είναι ευνοϊκός ο άνεμος.
  • Θα υπάρχει κατά διαστήματα και σκόνη από την Αφρική σε αρκετά υψηλές συγκεντρώσεις.

Οπλιστείτε με υπομονή, κάντε σέρβις στα κλιματιστικά σας, προμηθευτείτε ανεμιστήρες όσοι δεν έχετε και οργανώστε το πρόγραμμα σας ώστε να είστε το λιγότερο δυνατό εκτεθειμένοι στον ήλιο.

Θα τα πούμε τις επόμενες ημέρες με νέα στοιχεία. Προσωπικά, εύχομαι, στα επόμενα τρεξίματα των μοντέλων να φανεί ότι έρχεται τελικά πιο αδύναμος αυτός ο καύσωνας».