Αρχική Eπικαιρότητα 24ωρη απεργία την Τετάρτη και από τους υπαλλήλους Σούπερ μάρκετ

24ωρη απεργία την Τετάρτη και από τους υπαλλήλους Σούπερ μάρκετ

Συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Σούπερ Μάρκετ στην 24ωρη απεργία στις 16 Ιουνίου μετά την απόφαση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για την συμμετοχή του στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Στην ανακοίνωση του, ο Σύλλογος σημειώνει:

Στην πανεργατική απεργία στις 10 Ιούνη δώσαμε δυναμική, μαζική απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδοσία ότι απορρίπτουμε την “πρόοδο” και τον “εκσυγχρονισμό” τους, τους όρους δουλείας που θέλουν να μας επιβάλουν.

Βροντοφωνάξαμε ότι δε δεχόμαστε να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο, χωρίς δικαιώματα και αφοπλισμένοι, για να εξασφαλίζουν κέρδη οι εκμεταλλευτές μας και εμείς χαμοζωή.

Η συμμετοχή δεκάδων νέων συναδέλφων που για πρώτη φόρα έκαναν το βήμα και απέργησαν κόντρα στους εκβιασμούς και τους μηχανισμούς τρομοκράτησης που στήθηκαν από την εργοδοσία, αποτελεί φάρο για τη συνέχεια, για την κλιμάκωση και το δυνάμωμα του αγώνα μας.

Στην νέα 24ώρη απεργία16 Ιουνίου μπορούμε να ήμαστε περισσότεροι!

Να πλημμυρίσουν οι δρόμοι της Αθήνας από χιλιάδες εργαζόμενους!

Και θέλουμε και μπορούμε να φέρουμε τα πάνω – κάτω! Το νομοσχέδιο – έκτρωμα να πεταχτεί στα σκουπίδια! Απορρίπτουμε τη σαπίλα και τη βαρβαρότητα που ζούμε δυναμώνοντας τον αγώνα μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, για όλα όσα σήμερα με την τεράστια πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας έχουμε τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε και μας στερούνε.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε συνδικαλιστή και σωματείο στο εμπόριο να πάρει θέση σ΄ αυτήν τη μάχη, να πρωτοστατήσει στην οργάνωση του αγώνα για να μην περάσουν οι σχεδιασμοί κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο – έκτρωμα.

Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που διευθετούν το χρόνο εργασίας, οι νόμοι των ελαστικών σχέσεων εργασίας, οι νόμοι που ξηλώνουν την Κυριακάτικη αργία