Αρχική Eπικαιρότητα Πέτσας: Προνόμια σε όσους εμβολιάζονται

Πέτσας: Προνόμια σε όσους εμβολιάζονται

«Χρειάζονται προνόμια σε όσους εμβολιάζονται προκειμένου να είναι ένας σαφές κίνητρο και να καμφθούν οι αντιστάσεις σε όσους έχουν δεύτερες σκέψεις ή έλκονται από θεωρίες συνωμοσίας» τόνισε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Όπως ανέφερε, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια πλέον πρέπει να δοθούν κίνητρα στους εμβολιασμένους όπως μεγαλύτερης κίνησης ελευθερίας εντός και εκτός επικράτειας, δυνατότητα να επισκέπτονται χώρους που είναι κλειστοί τώρα και θα ανοίξουν και παρόμοιες ελευθερίες.

Ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι αυτό είναι κάτι που συζητείται εδώ και ένα μήνα και εκτίμησε πως στα μέσα Ιουνίου είναι το χρονικό διάστημα που θα πρέπει να παρθούν κάποιες αποφάσεις για να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός.

Οι δηλώσεις Πέτσα γίνονται σε μια περίοδο που σε πολλές περιοχές της χώρας υπάρχει μεγάλη άρνηση των πολιτών να εμβολιαστούν.

Σχετικά με τα εμβολιαστικά κέντρα ανέφερε πως αρχικά είχε ειπωθεί για 1018 όταν γινόταν ο πρώτος σχεδιασμός ενώ πλέον έχουν φτάσει 50% πάνω από τον αρχικό σχεδιασμό.

Παράλληλα σημείωσε πως είναι καλύτερο να κάνεις το πιο γρήγορο εμβόλιο παρά να περιμένεις την πιο εξεζητημένη επιλογή.

Οι δηλώσεις Πέτσα γίνονται σε μια περίοδο που σε πολλές περιοχές της χώρας υπάρχει μεγάλη άρνηση των πολιτών να εμβολιαστούν.

Προηγούμενο άρθροΚορωνοϊός: Το πασίγνωστο χάπι που προστατεύει τους πνεύμονες και μειώνει κατά 47% τον κίνδυνο θανάτου
Επόμενο άρθροΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΡΙΟ: Τον πυροβόλησε γιατί του πάτησε με το αυτοκίνητο το γατάκι