Αρχική Eπικαιρότητα Βασιλακόπουλος: Aπέχουμε ακόμη πολύ από την ανοσία της αγέλης

Βασιλακόπουλος: Aπέχουμε ακόμη πολύ από την ανοσία της αγέλης

Για το μέτωπο της πανδημίας αλλά και για την ανοσία της αγέλης μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

 Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ επισήμανε, στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ANT1 ότι η Πολιτεία έχει καταφέρει να υπάρχει επάρκεια εμβολίων, τουλάχιστον για τους επόμενους 2 μήνες και από εμάς εξαρτάται να κάνουμε αυτό που πρέπει για να φτάσουμε όσο πιο κοντά μπορούμε στην ανοσία της αγέλης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, αυτή τη στιγμή η ανοσία στη χώρα μας βρίσκεται περίπου στο 30%. Ένα 10% προέρχεται από αυτούς που έχουν νοσήσει κι ένα 20% από αυτούς που είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού έχει μερική ανοσία καθώς έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Όπως είπε όμως ο κ. Βασιλακόπουλος, για να φτάσουμε στην πολυπόθητη ανοσία της αγέλης, θα πρέπει να εμβολιαστεί περίπου το 70% του πληθυσμού και ακόμη απέχουμε πολύ από αυτό. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους πολίτες άνω των 60 ετών οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό περίπου 70%, αλλά θα πρέπει το ποσοστό αυτό να αυξηθεί γιατί από αυτήν την ηλικιακή ομάδα προέρχονται τα περισσότερα θύματα της πανδημίας.