Αρχική Eπικαιρότητα Αιχμές από τη γιαγιά της 11χρονης: «Το παιδί περιπλανιόταν νύχτα κι εκείνη...

Αιχμές από τη γιαγιά της 11χρονης: «Το παιδί περιπλανιόταν νύχτα κι εκείνη δήλωσε την εξαφάνιση το πρωί»

Ερωτήματα για τον τραγικό θάνατο της 11χρονης Ιωάννας στα Χανιά που έπεσε από ύψος 20 μέτρων σε βραχώδη περιοχή στην παραλία των Αγίων Αποστόλων.

Ενώ έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα της νεκροτομής τα οποία κάνουν λόγο για ακαριαίο θάνατο από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά από την πτώση της, οι αρχές συνεχίζουν την έρευνα προκειμένου να δώσουν απάντηση στους λόγους που συνέβη αυτή η τραγωδία. Η κηδεία της 11χρονης Ιωάννας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης όπου η μητέρα της έφτασε δέκα λεπτά πριν τη λήξη της, συνοδευόμενη από αστυνομικούς.

Οι σκιές στο οικογενειακό περιβάλλον, η φυλάκιση του πατέρα της και το διαζύγιο των γονιών της το οποίο επήλθε μετά από την βίαιη συμπεριφορά του, έχουν μπει στο κάδρο των ερευνών, οι οποίες εστιάζουν στις συνθήκες διαβίωσης της μικρής Ιωάννας. Ατύχημα ή αυτοκτονία; Η απάντηση δεν έχει δοθεί ακόμα και όπως όλα δείχνουν θα είναι δύσκολο να αποσαφηνιστεί.

Την ίδια στιγμή, η γιαγιά της 11χρονης, μητέρα του πατέρα της για τον οποίο η πρώην σύζυγός του δήλωσε ότι είχε δημιουργήσει ψυχικά τραύματα στα παιδιά της (σημειώνεται ότι είχε ξυλοκοπήσει άγρια την δασκάλα τους στο σχολείο μπροστά στα έντομα μάτια τους) αφήνει αιχμές για τη μητέρα.

«Το παιδί περιπλανιόταν τη νύχτα κι εκείνη δήλωσε την εξαφάνιση το άλλο πρωί. Βέβαια δεν ήμουν ούτε μπροστά ούτε να έβλεπα τι συμβαίνει και γιατί πήγε πρωί βράδυ; Δεν έπιασε το τηλέφωνο να πει ότι αυτό το πράγμα συμβαίνει αλλά δεν μου άρεσε καθόλου αυτό. Έπρεπε να μας ειδοποιήσει έστω να βγούμε και εμείς λίγο να το ψάξουμε μπορεί να το είχαμε βρει, μπορεί να ζούσε, μπορεί να είχε χτυπήσει μπορούσε να ζούσε» δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Η γιαγιά της κάνει λόγο για ανείπωτο πόνο: «Ο πόνος αυτός είναι πολύ πολύ οδυνηρός και δεν περνιέται εύκολα. Αν έθαβαν εμένα δεν θα στεναχωριόμουν… να θάψω εγώ το εγγόνι μου; Να θάψω εγώ το εγγόνι μου; Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Είναι ένα χαστούκι με δυο παλάμες, όχι με μία και με τρεις μπορώ να πω… αλλά δυστυχώς πλέον είναι αργά τα πράγματα δεν αλλάζουνε αυτή την στιγμή. Πρέπει να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον μας ο μπαμπάς, τον παππού, την γιαγιά να είμαστε μια γροθιά»  δήλωσε και τόνισε ότι τα πράγματα πρέπει να μπουν στη θέση τους: «Εγώ αυτή την στιγμή, θέλω πρώτα να ηρεμήσουμε , να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους. Εγώ βλέπω ότι έχασα την εγγόνα μου και είμαι τριπλά στεναχωρημένη» δήλωσε και υπέθεσε ότι η Ιωάννα ζαλίστηκε και παραπάτησε.