17.9 C
Corinth
Πέμπτη, 25 Απρ, 2024
Super TV όλες οι εκπομπές online
Αρχική Ν. Κορινθίας Λουτράκι: «Μαμά, τράκαρα και σκότωσα ένα παιδί»

Λουτράκι: «Μαμά, τράκαρα και σκότωσα ένα παιδί»

Στιγμές αγωνίας έζησε μια ηλικιωμένη γυναίκα από το Λουτράκι, όταν της τηλεφώνησαν προκειμένου να την πληροφορήσουν πως η κόρη της προκάλεσε τροχαίο δυστύχημα.

Πρόκειται για το γνωστό κύκλωμα εξαπάτησης θρασύτατων δραστών, οι οποίοι παριστάνουν μέσω τηλεφωνήματος κάποιον αστυνομικό ή άλλο κρατικό λειτουργό, στην προσπάθειά τους να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πολίτες, συνήθως ηλικιωμένους.

Η ηλικιωμένη γυναίκα, περιέγραψε την προσπάθεια εξαπάτησής της και την αγωνία που έζησε, λέγοντας πως από την άλλη πλευρά της γραμμής η υποτιθέμενη κόρη της «ήταν σοκαρισμένη. Έκλαιγε πάρα πολύ. Μου έλεγε: «Μαμά, τράκαρα και σκότωσα έναν άνθρωπο». Η φωνή που άκουγε, δεν ήταν ακριβώς η ίδια με αυτήν της κόρης της, όμως από το αρχικό σοκ που ένιωσε και επειδή κατάλαβα ότι ήταν σε κατάσταση πανικού, δεν μπορούσα να σιγουρευτώ ότι δεν επρόκειτο για την κόρη μου. Στη συνέχεια της τηλεφωνικής κλήσης παίρνει το τηλέφωνο ένας άλλος κύριος – ο υποτιθέμενος αστυνομικός – ο οποίος μου ανέφερε μάλιστα και όνομα και επίθετο αλλά και αστυνομικό τμήμα, λέγοντάς μου ότι η κόρη μου έχει εμπλακεί σε ατύχημα και πως σκότωσε ένα παλικάρι.

Η κόρη της ηλικιωμένης γυναίκας, έκλαιγε και φώναζε από μέσα: «Μαμά, βοήθησέ με σε παρακαλώ. Δεν θέλω να πάω φυλακή». Όταν πήρε το τηλέφωνο ξανά ο υποτιθέμενος αστυνομικός», όπως αναφέρει η ηλικιωμένη συνεχίζοντας να περιγράφει τον τρόπο που το κύκλωμα προσπάθησε να την εξαπατήσει, «μου είπε ότι υπάρχει τρόπος να λυθεί το πρόβλημα. Χρειάζεται 50.000 ευρώ εγγύηση για να μην μπει φυλακή..».

Η ηλικιωμένη γυναίκα, βρήκε το θάρρος να ειδοποιήσει τον σύζυγο της κόρης της, ο οποίος άκουγε εμβρόντητος από όσα του εξιστόρησε η γυναίκα. Την καθησύχασε, λέγοντάς της πως οι άγνωστοι που βρίσκονταν στην άλλη άκρη του ακουστικού, ήταν απατεώνες και πως το περιστατικό που αναφέρουν, δεν συνέβη ποτέ. “Επικοινώνησα αμέσως με το γαμπρό μου. Ευτυχώς, βρήκαμε αμέσως στο τηλέφωνο την κόρη μου. Της λέω, παιδί μου, είσαι καλά;» και μου λέει «ναι μαμά, καλά είμαι»…

Πως δρα η σπείρα

Οι συγκεκριμένες τηλεφωνικές εξαπατήσεις, συνεχίζονται αδιάκοπα. Θύματά τους έχουν πέσει αρκετοί άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα, που άλλοτε πέφτουν στην παγίδα τους και άλλοτε ενημερωμένοι από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για το πολύ καλά ενορχηστρωμένο αυτό έγκλημα είναι πλέον υποψιασμένοι και τους κλείνουν το τηλέφωνο.

Το σενάριο διαφοροποιείται ελάχιστα κάθε φορά. Τηλεφωνούν σε πολίτες και, δηλώνουν την ιδιότητα αστυνομικού ή άλλου κρατικού λειτουργού. Με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας για δήθεν τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη κάποιο παιδί τους ή άλλο συγγενικό τους πρόσωπο και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν βαριές σωματικές βλάβες σε ανήλικο, προσπαθούν να τους αποσπάσουν χρήματα. Πολλές φορές μάλιστα, για να γίνουν πιο πειστικοί, συνεργός τους προσποιείται στο τηλέφωνο τον συγγενή τους που… ουρλιάζει από πόνο και ζητά άμεσα να παραδοθούν τα χρήματα. Κάτι ανάλογο συνέβη και στην περίπτωση της ηλικιωμένης στο Λουτράκι.

loutraki365.gr