Αρχική Ν. Αρκαδίας Κ.Βλάσης : Αρση των περιορισμών για ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Κ.Βλάσης : Αρση των περιορισμών για ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Ήρθε η ώρα όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου και ο κάθε βουλευτής ξεχωριστά να κοιτάξουμε στα μάτια τους Έλληνες του εξωτερικού και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας!
• Ήρθε η ώρα να κάνουμε πράξη το δίκαιο, αλλά και αυτονόητο αίτημα των απανταχού Ελλήνων, που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, να μπορούν να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές από τον τόπο διαμονής τους.
• Δεν διευρύνουμε την εκλογική βάση και δεν δίνουμε δικαίωμα ψήφου σε πολίτες που μέχρι τώρα δεν το είχαν. Δίνουμε απλώς τη δυνατότητα στους Έλληνες, που μπορούν να ψηφίσουν ερχόμενοι στην Πατρίδα, να το κάνουν από τον τόπο κατοικίας τους χωρίς να ταλαιπωρηθούν και να επενδύσουν χρόνο και χρήμα.
• Η πρότασή μας δεν φορά χρώματα κομματικά, αλλά φορά τα χρώματα της εθνικής Ελλάδος
• Ας μας απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τί είναι αυτό που φοβάται και ποια είναι τα κομματικά συμφέροντα που υπερασπίζεται μη αποδεχόμενος την πρότασή μας.
• Η διευκόλυνση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού αποτελεί πράξη δικαιοσύνης και ισονομίας, αλλά αποτελεί και πράξη ουσιαστικής αναγνώρισης της τεράστιας προσφοράς τους στην Πατρίδα.
Από τη σημερινή μου ομιλία στη Βουλή για την νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησής μας για την άρση των περιορισμών στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.
Δείτε την ομιλία μου στον παρακάτω σύνδεσμο: