Αρχική Ν. Κορινθίας Φωτιά στον Σχίνο: «Είπαμε ο Θεός να μας φυλάξει και φύγαμε από...

Φωτιά στον Σχίνο: «Είπαμε ο Θεός να μας φυλάξει και φύγαμε από τα σπίτια μας»

«Είπαμε ο Θεός ας μας φυλάξει και φύγαμε από τα σπίτια μας». Τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσαν οι κάτοικοι της περιοχής από όπου ξεκίνησε η φωτιάστην Κορινθία, περιγράφει στο newsit.gr, o πρόεδρος της κοινότητας Σχίνου, Δημήτρης Λάμπρου.

Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν εννέα και μισή χθες το βράδυ, όταν σε ελαιώνα της περιοχής του χωριού Σχίνος της Κορινθίας, όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα δεδομένα, ξεπετάχτηκαν οι πρώτες φλόγες.

«Αμέσως σπεύσαμε στο σημείο. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής ήρθαν από όλα τα σημεία της Πελοποννήσου και ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες. Ταυτόχρονα εκκενώσαμε και το χωριό. Οι ισχυροί άνεμοι όμως που έπνεαν με νοτιοδυτική κατεύθυνση βοήθησαν τη φωτιά να φωτιά να πάρει μεγάλες διαστάσεις και να κινηθεί προς το Αλεποχώρι», λέει στο newsit.gr, o πρόεδρος της κοινότητας Σχίνου Δημήτρης Λάμπρου.

Συνεχίζοντας προσθέτει: «Η φωτιά πέρασε μέσα από ένα συγκρότημα με ενοικιαζόμενα δωμάτια και το κατέστρεψε ολοσχερώς».

Οι πύρινες γλώσσες, όπως μας περιγράφει ο πρόεδρος της κοινότητας του Σχίνου εξαπλώνονταν με γοργούς ρυθμούς, με αποτέλεσμα να φτάσουν σε χρόνο ρεκόρ και σε διπλανούς οικισμούς. «Στις Βαμβακιές κάηκαν τρία σπίτια, ενώ στη Μαυρολίμνη καταστράφηκαν δύο σκάφη. Οι κάτοικοι ανταποκρίθηκαν γρήγορα στην εκκένωση. Κάποια πήγαν προς ένα μεγάλο χώρο κοντά στη θάλασσα, ενώ ορισμένοι άλλοι κινήθηκαν προς την περιοχή του Αλεποχωρίου».

Εκτός όμως από τις κατοικίες οι φλόγες κατέστρεψαν και μεγάλη έκταση πευκόφυτου δάσους. «Μέχρι τις τέσσερις το πρωί οι διαστάσεις που είχε πάρει η πυρκαγιά ήταν μεγάλες. Χάσαμε και το δάσος μας», λέει ο πρόεδρος.

Στην περιοχή του Σχίνου διαμένουν περίπου 300 μόνιμοι κάτοικοι. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όμως ο πληθυσμός αγγίζει τα 10.000 άτομα. Κι αυτό γιατί υπάρχουν περισσότερες από 2.000 εξοχικές κατοικίες.