Αρχική Eπικαιρότητα Αναβιώνουν οι 100 και 120 δόσεις για τους πληττόμενους οφειλέτες

Αναβιώνουν οι 100 και 120 δόσεις για τους πληττόμενους οφειλέτες

Αναβιώνει η ρύθμιση των 100 και 120 δόσεων για όσους πληρρόμενους φορολογούμενους την έχασαν όταν ξέσπασε η πανδημία. Παράλληλα, δρομολογείται νέα ρύθμιση εξόφλησης των οφειλών που αφήνει πίσω της η υγειονομική κρίση σε πέντε χρόνια.

Το νέο σχήμα ρύθμισης των κορωνοχρεών που συζητείται με τους θεσμούς θα προβλέπει 60 μηνιαίες χαμηλότοκες δόσεις με το οικονομικό επιτελείο να λέει «όχι» σε κούρεμα των οφειλών που γεννήθηκαν στην Covid εποχή.

Την νέα ευκαιρία να κερδίσουν ξανά τις παλιές ρυθμίσεις εξόφλησης των οφειλών θα έχουν οι επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή ή υπέστησαν απώλεια τζίρου το 2020, οι εργαζόμενοι σε κλειστές ή πληττόμενες επιχειρήσεις που οι συμβάσεις τους τέθηκαν σε αναστολή το 2020 , ενδεχομένως και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν λάβει «κουρεμένα» ενοίκια , εφόσον:

-Είχαν χάσει τις ρυθμίσεις αυτές μετά τον Μάρτιο του 2020

-Δεν είχαν επανενταχθεί μέχρι το τέλος του 2020 όταν τους δόθηκε ξανά η ευκαιρία γιατί δεν πλήρωναν εμπρόθεσμα τη δόση του Δεκεμβρίου 2020 των ρυθμίσεων αυτών και δεν υπέβαλαν τη σχετική ρύθμιση.

-Έχουν τακτοποιήσει ή εξοφλήσει με νόμιμο τρόπο τις λοιπές ληξιπρόθεσμες οφειλές τους μέχρι την ημερομηνία που θα αναβιώσουν ξανά οι παλαιές ρυθμίσεις.

– Έχουν εξοφλήσει όλες σχεδόν τις προ πανδημίας μηνιαίες δόσεις 100 δόσεων ή των 120 δόσεων.