Αρχική Ν. Αχαΐας ΣΟΚ – ΠΑΤΡΑ: Πήγε να φυλάξει τα παιδιά της κόρης του… και...

ΣΟΚ – ΠΑΤΡΑ: Πήγε να φυλάξει τα παιδιά της κόρης του… και ασέλγησε στον εγγονό του!

Θεωρείται κάτι σαν κανόνας ότι πίσω από τις υποθέσεις ασελγών πράξεων σε βάρος ανηλίκων βρίσκονται συνήθως πρόσωπα του στενού οικογενειακού κύκλου. Και ο συγκεκριμένος κανόνας επιβεβαιώθηκε χθες για μια ακόμα φορά στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πάτρας, που καταδίκασε σε 8 χρόνια κάθειρξη έναν 62χρονο από περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, για τα όσα ακατανόμαστα φέρεται να έκανε σε βάρος του ανήλικου εγγονού του, μέσα στο μεθύσι του.

Πρωτόδικα ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί το 2015 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου, στην βαρύτατη ποινή των 18 χρόνων κάθειρξης. Το εφετείο της Πάτρας χθες τον έκρινε πάλι ένοχο με 7-0 ψήφους για τις ίδιες αποτρόπαιες πράξεις, αλλά υπήρξε γενναιόδωρο μαζί του, καθώς έριξε την ποινή στο μισό και έκανε δεκτό το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Στην ουσία το δικαστήριο οδηγήθηκε σε μια σολομώντειο λύση. Διατήρησε την αρχική καταδίκη αλλά τον τιμώρησε τόσο, όσο για να επιστρέψει άμεσα ελεύθερος στην κοινωνία.

Πρακτικά ο 62χρονος παππούς καταδικάστηκε με βάση τα όσα είχε πει το παιδί στους γονείς του το βράδυ των επίδικων γεγονότων και σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε ο γαμπρός του στην Αστυνομία. Σύμφωνα με την καταγγελία ο παππούς πήγε να φυλάξει τα παιδιά της κόρης του ένα βράδυ που το ζευγάρι απουσίαζε από το σπίτι, και μέσα στο μεθύσι του ασέλγησε σε βάρος του μικρότερου εγγονού του.

Επιστρέφοντας οι γονείς στο σπίτι, είδαν το παιδί τους να τρέχει στο μπάνιο. Οταν το ρώτησαν τι είχε συμβεί, τους περιέγραψε μια ανομολόγητη πράξη. «Ενιωσα άσχημα και φοβήθηκα» είπε ο μικρός στους γονείς του.

Το ίδιο βράδυ οι γονείς πήγαν στην Αστυνομία και κατήγγειλαν το περιστατικό με αποτέλεσμα ο 62χρονος παππούς να συλληφθεί. Η ιατροδικαστική έκθεση όμως, δεν έφερε στο φως κάποια επιβαρυντικά ευρήματα, ενώ και η παιδοψυχιατρική εξέταση που έγινε μεταγενέστερα στο παιδί, δεν ήταν ξεκάθαρη.

Να σημειωθεί ότι στο Εφετείο δεν εμφανίστηκε ούτε η μάνα, αλλά ούτε και ο πατέρας του παιδιού για να υποστηρίξουν τις κατηγορίες. Εχουν χωρίσει και η μεν μάνα βρίσκεται σε άλλη περιφέρεια, ενώ ο πατέρας είναι αγνώστου διαμονής και έτσι, αναγνώστηκαν οι πρωτόδικες καταθέσεις τους.

Αντίθετα, τον κατηγορούμενο υπερασπίστηκαν δύο από τα παιδιά του, που δήλωσαν στο δικαστήριο πεπεισμένα για την αθωότητα του. Απέδωσαν τις κατηγορίες στον γαμπρό του, λόγω της μόνιμης διαμάχης που είχαν για οικονομικά θέματα. Μάλιστα, ισχυρίστηκαν ότι η αδελφή τους δεν βρέθηκε στο δικαστήριο χθες γιατί έχει μετανιώσει για τις κατηγορίες που απέδωσε στον πατέρα της, τις οποίες αναγκάστηκε να πει επειδή ο πρώην σύζυγός της, τη χτυπούσε και την απειλούσε.

Ο κατηγορούμενος, στην απολογία του, επανέλαβε πως είναι αθώος και ότι δεν πείραξε ούτε κατά διάνοια τον εγγονό του. Απέδωσε τους ισχυρισμούς του παιδιού σε επηρεασμό από τον πατέρα του και σε πορνογραφικές εικόνες που έβλεπε στον υπολογιστή του γονιού του. Παραδέχθηκε ότι με τον πρώην γαμπρό του είχε διχόνοια και ισχυρίστηκε ότι οι κατηγορίες ήταν σκηνοθετημένες για να του πάρει μια σημαντική οικοδομική εργολαβία.

Η δικηγόρος Πατρών Δήμητρα Κουνινιώτη, που είχε αναλάβει την υπεράσπιση του κατηγορουμένου, τόνισε στο δικαστήριο ότι και η ίδια σαν μητέρα, αν είχε πεισθεί από τα στοιχεία θα ήθελε την καταδίκη του. Αλλά τόνισε πως στην υπόθεση υπάρχουν πολλά κενά σημεία, ενώ θεώρησε πως θα έπρεπε να είναι επιβεβλημένη η παρουσία των γονιών στη χθεσινή δίκη.

«Ο κατηγορούμενος ουδέποτε παραδέχθηκε ότι διέπραξε το αδίκημα. Πιστεύει ότι είναι θύμα μιας στημένης καταγγελίας του γαμπρού του, με τον οποίο είχαν οικονομικές και επαγγελματικές διαφορές» είπε στην «Π» η δικηγόρος.

Οσον αφορά την απόφαση του δικαστηρίου, η κυρία Κουνινιώτη είπε ότι μείωσε την αρχική ποινή στα μισά χρόνια, ενώ έδωσε στον κατηγορούμενο όσα ελαφρυντικά ήταν απαραίτητα, ώστε να βγει άμεσα από τη φυλακή. Κατά την εκτίμησή της, αυτό το γεγονός είναι μια ένδειξη αμφιβολίας εκ μέρους των δικαστών και κατά την ίδια αντιστοιχεί με αθωωτική απόφαση.

Πελοπόννησος